Divendres, 19 d'abril de 2024
pirineus-barcelona 2030

El Parlament insta el Govern a fer una consulta sobre els Jocs d'Hivern el 2022

La proposta ha comptat amb els vots favorables d'ERC, JxCat, la CUP i els comuns

Redacció Barcelona | 15 d'octubre de 2021 a les 10:27
Imatge del ple del Parlament de Catalunya | Gala Espín
El Parlament de Catalunya ha instat el Govern a celebrar una consulta sobre els Jocs d'Hivern 2030 "no més enllà del 2022 i prèviament abans d'oficialitzar la candidatura" i remetre tota la informació "de manera àgil i transparent" als municipis dels territoris afectats. Es tracta d'una proposta de resolució aprovada a la Comissió d'Afers Institucionals a iniciativa de la CUP i que ha estat aprovada amb ERC i JxCat.

Els comuns també hi han votat a favor mentre que el PSC ha votat només a favor de la part del text que fa referència a donar informació al territori però ha rebutjat que es faci una consulta. Ciutadans ha votat com els socialistes, mentre que Vox i el PP han rebutjat tot el text.

La diputada socialista Marta Moreta ha argumentat que ja està prevista una taula de representació territorial on els municipis afectats pels Jocs d'Hivern s'hi poden expressar, i que, per tant, no veu necessària la consulta. Per la seva banda, la portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha afirmat que aquells que no els agrada que es consulti la ciutadania sobre els Jocs són els mateixos a qui no els agrada que es consulti a la ciutadania en general. 

Pel que fa a la diputada de la CUP, Dolors Sabater, no s'ha mostrat estranyada que partits com Vox, Cs i PP estiguin en contra de la consulta, però ha afegit que dels socialistes s'esperava una altra cosa. Afirma que "tenen por que la ciutadania parli" i que "això no té res a veure amb la democràcia”.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació