Dimarts, 23 d'abril de 2024
ALTA TENSIÓ

Forestalia es reuneix amb els quatre ajuntaments pallaresos afectats per la MAT

Els ha exposat una proposta de compensacions econòmiques pel pas de la línia de molt alta tensió

Redacció Pallars | 13 d'octubre de 2021 a les 10:45
Torre d’una MAT en imatge d'arxiu | CCBP
El clúster Forestalia s'ha reunit amb els quatre ajuntaments pallaresos afectats per la implantació de la línia de molt alta tensió (MAT) que té previst passar per la comarca del Pallars Jussà. L'empresa aragonesa s'ha compromès a compensar econòmicament als municipis de Tremp, Castell de Mur, Gavet de la Conca i Isona i Conca Dellà, així com als propietaris privats afectats pel projecte.

Aquestes compensacions s'executarien durant tot el període d'explotació de la línia, que inicialment és de 40 anys. Així mateix, l'empresa ha manifestat la voluntat de que es retorni al territori i a la comunitat una part dels futurs beneficis econòmics com a "retribució per la seva imprescindible contribució al projecte".

En aquest sentit, Forestalia ha comunicat als alcaldes dels quatre municipis la proposta de que aquestes compensacions arribin a un import equivalent a l'estimació de l'energia consumida per a ús domèstic per la totalitat de famílies residents en els respectius municipis. Aquesta proposta, afirma l'empresa, en cas de ser acceptada, "seria desenvolupada convenientment i plasmada en els corresponents acords, convenis o contractes".

El projecte d'aquesta línia de molt alta tensió, que pretén portar energia fotovoltaica i eòlica des d'Aragó fins a Catalunya, es troba sotmès al tràmit d'informació pública, i encara es poden presentar al·legacions fins al 22 d'octubre. Els quatre municipis afectats, recordem, ja es van posicionar en contra d'aquesta nova línia, i van decidir presentar-hi al·legacions amb el suport del Consell Comarcal del Pallars Jussà i de la delegació del Govern a l'Alt Pirineu i l’Aran.
 

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació