Divendres, 19 d'abril de 2024
museus

El Museu de la Conca Dellà tornarà a obrir les portes al desembre

Els treballs de remodelació del nou equipament han tingut un pressupost de 715.000 euros

Redacció Isona | 7 d'octubre de 2021 a les 12:00
Façana del Museu de la Conca Dellà | Claudefà
Les obres de remodelació i ampliació del Museu de la Conca Dellà avancen i tot és a punt per començar la fase d'interiorisme i museïtzació que du a terme l'empresa STOA. Amb un pressupost d'un 715.000 euros i diverses administracions implicades, la remodelació ha tingut dues vessants: la primera ha estat l'ampliació de l'espai físic de l'equipament, amb la unió de dos edificis mitjançant passarel·les transparents, a càrrec de l'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà, i que ha comptat amb un pressupost de 400.000 euros.

La segona és la reforma de l'espai actual i la museïtzació, centrada especialment en al part arqueològica. En aquesta fase s'introduïran elements innovadors que potenciïn la gran riquesa del territori i la facin entenedora i atractiva als visitants, i al mateix temps afavorir la participació i interacció amb els usuaris.

Així, s'instal·laran taulells tàctics, pantalles transparents, barres interactives, vitrines display, així com elements originals com el cub interactiu. També s'hi potenciaran efectes virtuals amb la projecció d'objectes 3D i la recreació d'ambients sonors perquè els visitants es traslladin més fàcilment milions d'any enrere.

Aquest reforma s'inclou en l'operació Valorització del Patrimoni Cultural i Natural per a la dinamització turística del Pallars Jussà liderada pel Consell Comarcal del Pallars Jussà. Amb un total de 315.000 euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) se subvenciona el 50% de l'obra i el projecte tècnic, que també es confinancen amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, l'Ajuntament d’Isona i Conca Dellà i la Generalitat.

Un museu de referència a Catalunya


Ben aviat el museu exhibirà una de les troballes més grans fetes mai a Europa, el coll de titanosaure de més de cinc metres trobat l’any 2014 al jaciment d'Orcau-1. Amb tot, aquest equipament podrà posicionar-se com el museu de referència dels dinosaures a Catalunya i un dels principals emblemes del Geoparc Orígens.



Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació