Dissabte, 20 d'abril de 2024
coronavirus: vacunació

Sanitat aprova administrar la tercera dosi a tots els majors de 65 anys

Es començarà a vacunar a finals d’aquest mateix mes d'octubre amb els majors de 70

Albert Vilanova Barcelona | 6 d'octubre de 2021 a les 08:16
Una catalana de 92 anys rebent la vacuna | Josep M. Llauradó
La Comissió de Salut Pública, en la qual estan representades les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat, ha acordat aquest dimarts administrar una tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19 a tots els majors de 65 anys. La decisió haurà de ser confirmada pel Consell Interterritorial.

La població a partir de 70 anys d'edat podrà començar a rebre la dosi de recordatori ja aquest proper 25 d'octubre, i sempre que hagin passat sis mesos des de l'última dosi. La campanya es produirà en paral·lel a la vacunació estacional contra la grip.

El grup d'entre 65 i 70 anys rebrà la tercera dosi després, segons han informat fonts autonòmiques a Europa Press. En la decisió hi ha hagut 12 vots a favor, cinc abstencions i dos en contra per part de Madrid i Galícia. La conselleria de Salut catalana sí que hi ha votat a favor.

D'aquesta manera, l'administració d'una tercera dosi arribarà a la població general. Fins ara, només s'havien vacunat per tercera vegada els ancians que viuen en residències i la gent que pateix immunodepressió.

L'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) va apuntar aquest dilluns que es poden incrementar els anticossos de la població general amb una dosi extra de la vacuna contra la Covid-19 uns sis mesos després de la segona dosi. "D'acord amb aquestes dades", diu l'EMA, es poden "considerar" dosis extra sis mesos després de la segona per a majors d'entre 18 i 55 anys.

Segons l'EMA, els estudis mostren que aquesta dosi extra "augmenta la capacitat de produir anticossos contra el virus en el cas de pacients amb trasplantaments d'òrgans amb el sistema immunitari debilitat". Amb tot, l'EMA recomana a les autoritats tenir en compte les dades "limitades" sobre la qüestió. "El risc de malalties inflamatòries del cor i altres efectes secundaris després de la dosi extra encara no es coneixen i s'estan analitzant", apunta el regulador.
 

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació