Dijous, 25 d'abril de 2024
literatura

Torna el Festival pirinenc de literatura infantil i juvenil «Lo Llumener»

El proper dissabte els carrers de Sort s'ompliran de llibres i màgia en la 6ª edició del certamen

Redacció Sort | 29 de setembre de 2021 a les 11:15
Imatge d'una edició anterior del festival | @bibliosort
El Festival de literatura infantil i juvenil Lo Llumener torna aquest dissabte a Sort amb la seva 6ª edició. Aquesta proposta cultural i de petit format i d'àmbit rural tindrà Els monstres com a temàtica central, un tema escollit per vora 600 alumnes de les llars d'infants, escoles i instituts del Pallars Sobirà.

El certamen omplirà diferents espais d'espectacles, narracions orals, tallers creatius i animació al carrer. El Parc del Riuet acollirà la Petita Fira de l'Àlbum Il·lustrat amb la presència de les editorials Petita Impedimenta, Combel, Mas Casablanca i Cambuleta. També hi tindrà lloc la Biblioteca a cel obert, amb un catàleg farcit de monstres, i les instal·lacions artístiques i de joc fetes amb fusta Colors de monstre de la companyia Tombs creatius.

En el mateix espai, estarà ubicat el taller d'antenes monstruoses de l'escola d'art d'Ananart i el punt d'inici del Scape Hall de l'animalari universal del professor Revillod. El teatre Els Til·lers acollirà les representacions de sala. A les 11:30h la Cia. Tutatis actuarà amb la coneguda obra de l'Anna LlenaEl monstre de colors; a les 19h de la tarda, la Cia. Les Bianchis interpretarà el text Les croquetes oblidades, escrit per Clàudia Cedó.

I a les 22h de la nit, adreçat al públic adult, el grup poètic Nicomedes Mendes, format per la Núria Martínez Vernis, en Víctor Bonet Arbolí, en Guim Valls i l'Oriol Sauleda, oferirà un recital d'improvisació poètica. Una clàssic de Lo Llumener és l'ambientació del carrer Major, en aquesta ocasió acollirà un recorregut pels principals escenaris dels monstres dels contes, amb activitats lúdiques i interactives per a tota la família.
 
Per altra banda, a la plaça Sant Eloi se celebrarà l'esperat Combat de gallines i galls, un concurs d'improvisació de rima en rap, adreçat al públic juvenil i dinamitzat per Versembrant, una escola popular itinerant que fomenta la consciència crítica del jovent a través de l'art urbà i el hip hop, que comptarà amb premis per a les tres primeres classificacions.

Com a novetat destacada, tindrà lloc una Rua Monstruosa, una provocació per a grans i xics, amants del carnaval, per disfressar-se durant tot el dia de monstre de les galetes, zombi o drac. La desfilada començarà a les 12:30h a l'exterior del poliesportiu i acompanyarà l'espectacle infantil itinerant Lo monstre fins al Riuet.

Punt gastronòmic


Lo Llumener també suma projectes col·laboradors. L'Escola d'Hosteleria del Pallars participarà amb un punt gastronòmic amb propostes culinàries de quilòmetre zero, gestionat pel professorat i l'alumnat del cicle de l'Institut Hug Roger III de Sort.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació