Divendres, 26 d'abril de 2024
residus

Gerri de la Sal es passa a la recollida porta a porta

El sistema començarà el proper 4 d'octubre i ja s'estan repartint els kits necessaris per dur a terme la recollida selectiva

Redacció Gerri de la Sal | 27 de setembre de 2021 a les 08:55
La recollida porta a porta ja funciona en 12 municipis del Sobirà des del 2015 | ACN
La recollida porta a porta a Gerri de la Sal serà una realitat a partir del proper dilluns 4 d'octubre. Així ho han anunciat el Consell Comarcal del Pallars Sobirà i el propi Ajuntament de Baix Pallars, que en el ple del 27 de juliol de 2020 va aprovar per unanimitat iniciar els tràmits per implantar aquest nou sistema de recollida. 

Durant els dies previs a la implantació s'estan repartint els kits necessaris per portar a terme aquesta recollida i informant als habitants de Gerri del correcte funcionament del sistema. Ambdós organismes creuen que és "una bona oportunitat per avançar en la correcta gestió dels residus municipals, permetent així assolir les Directives Europees de gestió de residus pels propers anys".

L'objectiu principal és augmentar els índexs de recollida selectiva, a la vegada que es redueixen les tones de residus enviades a l'abocador. Un camí més, afirmen, "per mitigar els efectes del canvi climàtic i construir una societat més respectuosa amb el medi ambient".
 

Imatge de la reunió informativa del passat 28 d'agost Foto: CCPS


El passat 28 d'agost es va realitzar una sessió informativa presencial al Museu de la Sal de Gerri, on hi van participar l'alcaldessa de Baix Pallars, Anna SentinellaFrancesc Giró, director de Planificació Estratègica de l'Agència de Residus de Catalunya, el president del Consell del Sobirà, Carles Isus, i Marc Sans, tècnic del consell comarcal.

Tretzè municipi pallarès en sumar-s'hi


Amb aquesta darrera incorporació, ja són 14 els municipis pallaresos que realitzen aquest sistema de recollida selectiva, tots del Pallars Sobirà menys Tírvia. Entre ells hi ha Alins, Alt Àneu, Espot, Esterri d'Àneu, Esterri de Cardós, la Guingueta d'Àneu, Lladorre, Llavorsí, Rialp, Soriguera, Sort i Vall de Cardós. Uns municipis que ja van implantar el porta a porta l'any 2015.


Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació