Divendres, 19 d'abril de 2024
obres

Rialp millorarà la llera del riu Sant Antoni per evitar desbordaments

Les obres, que començaran en els propers dies, comptaran amb un pressupost total de més de 100.000 euros

Redacció Rialp | 14 de setembre de 2021 a les 10:10
Gerard Sabarich conversant amb el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín | Subdelegació del Govern
La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha adjudicat les obres de millora ambiental de la llera del riu Sant Antoni, a Rialp. Els treballs s'emmarquen dins del projecte de conservació de lleres de l'organisme, i que tenen com a objectiu millorar la seva capacitat de desguàs i evitar desobordaments en cas de pluges fortes i crescudes del cabdal del riu.

El pressupost d'adjudicació de les obres, que es van licitar el passat mes de juny, és de 103.241, 97 euros, segons dades de la CHE. Així li ha comunicat el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, a l'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, amb qui ha mantingut un reunió de treball a l'ajuntament dins la ronda de contacte amb els representants dels municipis lleidatans per conèixer les seves inquietuds.

Segons ha explicat Crespín, les previsions de la CHE apunten a que les obres podrien començar en els propers dies. Els treballs consistiran en la neteja de la llera i la millora del hàbitat fluvial, així com en la neteja i el control de la vegetació. L'actuació permetrà millorar la capacitat de desguàs del riu Sant Antoni i del Noguera Pallaresa, dos rius que conflueixen a l'alçada de Rialp.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació