Dissabte, 20 d'abril de 2024
Camps de Treball

Nou joves participen al camp de treball del Geoparc Orígens

Han realitzat tasques de conservació a Talarn, Salàs i Baix Pallars en el marc del ‘Reading life in the rocks'

Redacció Tremp | 3 de setembre de 2021 a les 08:51
Foto grupal dels participants al camp de treball | Geoparc Orígens
Després d'un any sense poder celebrar-se, el Geoparc Orígens ha acollit entre el 8 i el 22 d'agost la 8ª edició del camp de treball internacional Reading life in the rocks. Hi han participat nou joves procedents de França, Itàlia, Alemanya, Turquia i Catalunya, que han realitzat tasques vinculades a la restauració del patrimoni natural i cultural en tres municipis del territori pallarès.

A Salàs de Pallars s'han realitzat accions al voltant de l'ermita de Sant Cebrià, on s'ha recuperat un tram de camí d'uns 50 metres que estava totalment perdut, i s'han reconstruït uns 30 metres del mur de pedra seca que limita el camí que puja a l'ermita. Pel que fa a Talarn, s'han dut a terme actuacions d'adequació i millora al voltant del forn de calç, i a Baix Pallars s'han recuperat i conservat algunes parets de pedra seca del camí d'Arboló.

El camp de treball ha estat organitzat per la Direcció General de Joventut i gestionat per la Coordinadora Rural de Catalunya (CRUC), amb la col·laboració del Geoparc Orígens, els ajuntaments de Talarn, Salàs de Pallars i Baix Pallars, així com els consells comarcals del Pallars Jussà i del Pallars Sobirà.

Vuit anys de camp de treball


El Reading life in the rocks es va iniciar l'any 2013, i durant aquest temps, els joves han anat realitzant tasques a diferents indrets del Geoparc, i alhora es vinculen i interactuen amb la població local. Al mateix temps, els joves descobreixen les riqueses del territori i es fan conscients de la importància de la seva conservació, tot convertint-se en ambaixadors d'aquest territori.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació