Dissabte, 20 d'abril de 2024
senderisme

La via verda entre Sant Antoni i Terradets es farà realitat el 2022

El camí tindrà un total de 25,5 quilòmetres i permetrà unir a peu la Pobla de Segur amb Cellers

Redacció Tremp | 2 de setembre de 2021 a les 10:16
Un senderista creuant un dels ponts de l'itinerari que voreja Sant Antoni | CCPJ
La via verda que unirà els embassaments de Sant Antoni i Terradets pot ser una realitat l'any que ve. Així ho afirma el Consell Comarcal del Pallars Jussà, que està avançant en els treballs tècnics d’un sender que tindrà un total de 25,5 quilòmetres, i que neix amb l'objectiu de promoure el turisme responsable, dinamitzar l'economia local i la mobilitat sostenible.

Al pressupost inicial previst, obtingut gràcies al cofinançament dels fons europeus FEDER, la Diputació de Lleida i els ajuntaments, s'hi sumen aportacions del Departament de Territori, que permetrà al consell comarcal fer-hi una inversió d'1,17 milions d'euros.

L'actuació permetrà, doncs, unir els trams existents entre Cellers, de 3,5 quilòmetres, i Salàs de Pallars, on ja hi ha un camí de 7 quilòmetres fins a la Pobla de Segur. Paral·lelament, atès que les actuacions s'inclouen dins la ruta dels llacs que promou la Generalitat entre Lleida i la Pobla, el nou sender es beneficiarà d'1 milió d'euros més del Departament de Territori.

Es realitzaran obres en diversos trams de la carretera C-13, coincidint amb l'itinerari anterior. També s'ampliaran els passos actuals estrets en els ponts entre l'estació de tren i Cellers, i es millorarà la connexió amb les passarel·les de la zona de Salàs de Pallars. 

Projecte de continuïtat


Aquest projecte dona continuïtat a les dues actuacions als embassaments pallaresos que es van realitzar a Cellers el 2013 i a Sant Antoni el 2015. Unes accions que han millorat l'accés a aquests indrets, convertint-se en una proposta de valor tant per al turisme familiar com per als residents.

Així mateix, també permetrà avançar en la realització de trams dins la via verda que el consell comarcal planteja entre el congost de Mont-rebei i Estany Gento, facilitant l'accés fins a la porta del Parc Nacional d'Aigüestortes.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació