Dijous, 25 d'abril de 2024
govern

Esterri d'Àneu exigeix acabar el tram final del Port de la Bonaigua

En la reunió amb Aragonès, l'alcalde Pere Ticó va posar sobre la taula la cobertura sanitària, l'habitatge i la futura zona industrial del municipi

Tomàs Garcia Espot Esterri d'Àneu | 1 de setembre de 2021 a les 09:41
L'alcalde d'Esterri, Pere Ticó, amb Pere Aragonès | Ajuntament d'Esterri d'Àneu
L'alcalde d'Esterri d'Àneu, Pere Ticó, va reivindicar la necessitat de finalitzar les obres del darrer tram del Port de la Bonaigua durant la visita que Pere Aragonès va fer dijous passat al Pallars. En declaracions a Pallars Digital, el batlle aneuenc explica que al llarg dels anys "han passat molts consellers i cap s'ha assegut per parlar de l'estat del projecte”. Una última fase que implica la construcció del túnel de la Bonaigua, un projecte llargament reivindicat al Pallars Sobirà.

En la trobada amb el president, Ticó va posar sobre la taula els motius pels quals encara no hi ha una data fixada per a les obres, i va emplaçar el cap de l'executiu català a buscar solucions.

Un projecte que també va lligat a la cobertura sanitària, un altre dels temes que l'alcalde va traslladar a Aragonès. Concretament, va demanar subvencions per a la construcció del nou consultori del municipi, que ja està pressupostat i que "segurament serà una realitat". En aquest sentit, Ticó assegura que el nou CAP "l'hem de fer pensant en tots els habitans de les Valls d'Àneu" i tenint en compte que "durant la temporada turística som més de 2.000 habitants".

Així mateix, l'alcalde va reinvindicar l'habitatge com a solució per al despoblament i com a catalitzador del turisme a la zona. "No podem ser una comarca turística sense poder dotar d'habitatge a la gent que ofereix aquest servei". Una necessitat, evidentment, també destinada a la pròpia gent del municipi. De fet, segons Ticó, Esterri ja diposa d'un terreny per a la construcció de pisos de protecció oficial, "ja projectats, però pels quals és necessària una inversió".

Facilitats i ajudes per a la nova zona industrial


Finalment, durant la reunió es va parlar sobre la nova zona industrial projectada a Esterri. Un projecte pel qual el consistori va demanar al Govern "facilitats i ajudes possibles". L'actual zona, segons Ticó, "no és viable", ja que s'han de fer murs de contenció, i assegura que ja s'està treballant en la seva descatalogació. 
 

Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació