Divendres, 26 d'abril de 2024
mostremp

El Mostremp arrenca la seva 10a edició amb bona rebuda del públic

El certamen continua avui amb la sessió 'Pallars, Ribagorça & Geoparc'

Redacció Tremp | 19 d'agost de 2021 a les 09:59
Lluís Roy, president de l'associació Amics del Cinema de Tremp, durant la inauguració | Ajuntament de Tremp
Aquest dimecres l'Espai Cultural La Lira de Tremp ha acollit la inauguració del Mostremp, el festival de cinema rural al Pallars. L'acte ha brillat amb llum pròpia i el món del teatre i del cinema s'han donat de la mà per donar el tret de sortida al festival. La companyia de teatre A Galet ha estat l'encarregada d'amenitzar la inauguració amb una acció teatral, que en honor al setè art, ha combninat ambdues disciplines.

Tot i que la projecció del film Almost Ghosts no s'ha pogut reproduir fins al final de l'acte degut a un problema tècnic, l'acte inaugural ha estat tot un èxit i ha comptat amb una bona rebuda per part del públic, que ha ocupat gairebé totes les butaques de La Lira disponibles. 

Per segon any consecutiu la inauguració ha estat conduïda per Magda Borrell i Ferran Castells. Els dos presentadors formen part del món del teatre, i així ho va plasmar en les seves aparicions a l'escenari. El Mostremp ha arribat a la seva 10a edició, i no ha faltat un repàs dels deu anys de festival amb un muntatge de cartells i fotografies de les anteriors edicions. El certamen continua avui amb la sessió Pallars, Ribagorça & Geoparc, que tindrà lloc a les 19h.
 

Gran tasca de l'organització


L'acte ha comptat amb els parlaments de Lluís Roy, president de l'associació Amics del Cinema de Tremp; del president del Consell Comarcal del Pallars JussàJosep Maria Mullol; i de l'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases. Tots ells han destacat la gran tasca de l'organització del festival, que tot i les dificultats, ha tirat endavant amb esforç i il·lusió. En aquest sentit, Cases ha remarcat que "ara més que mai, diem amb veu alta que la cultura és segura.

El director del certamen, Jose Bergés, s’ha mostrat satisfet per la bona rebuda i ha reivindicat la feina que hi ha al darrere per fer realitat un festival d’aquestes característiques. Malgrat això, també ha reconegut que el Mostremp ja s’ha fet un lloc a l’agenda estiuenca del Pallars. “És un festival que ja es té molt en compte, fins i tot tenim gent que ve a passar les seves vacances coincidint amb la mostra”, ha assegurat.

També s'ha valorat la gran tasca del territori amb un festival que s'ha convertit en un gran actiu cultural, i que sense els patrocinadors, les administracions, les institucions i els petits comerços que hi col·laboren no es podria dur a terme. El diari Pallars Digital és, un any més, el mitjà oficial de la mostra.

 Consulta el programa del Mostremp


Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació