16 d'abril de 2024
talarn music experience

El Talarn Music Experience 2021 consolida amb una sola nit el canvi d’ubicació del festival

L'energia de Maika Makovski fa vibrar les 300 persones que es van congregar a Lo Quiosc en la primera de les tres actuacions programades

Jordi Ubach Llorens Lo Quiosc, Talarn | 10 de juliol de 2021 a les 11:55
Maika Makovski al Talarn Music Experience 2021 | Jose Bergés
El Talarn Music Experience 2021 ha estrenat aquest divendres el seu nou format amb l’energia i les vibracions de Maika Makovski, que ha presentat al públic els temes del seu aplaudit darrer disc MKMK. Unes 300 persones -un 70% de l’aforament- han assistit al primer dels tres concerts que programa el festival, que aquest dissabte tornarà a l’acció amb el concert d’Els Pets i demà diumenge tancarà amb l’actuació de Clara Peya.

L’artista mallorquina amb arrels macedònies i andaluses va arrencar puntual encara amb llum de dia. Poc a poc es va anar guanyant el públic, sobretot aquells que desconeixien la seva música i el seu estil personal i desenfadat. La foscor va anar guanyant terreny a mesura que avançava el concert i el públic, que va respectar en tot moment les mesures de seguretat, va acabar rendit a Makovski i els músics que l'acompanyen, capaços de tocar més de dos i tres instruments.

Lo Quiosc va superar amb molt bona nota una primera nit de nervis, primer de tot perquè es tractava del retorn del festival després d’un any d’absència per culpa de la pandèmia. En segon lloc, perquè estrenava un nou format i un nou espai adaptat a la Covid-19 que es posava a prova per primer cop. El servei d'autobús llançadora que uneix la nova zona d’aparcaments -al CITA- amb el festival, la nova àrea gastronòmica, la zona de concerts amb cadires... tot va funcionar a la perfecció i el públic ho va agrair.

Així ho ha reconegut a Pallars Digital la directora del Talarn Music Experience, Cristina Torres, que ha destacat el comportament dels assistents durant la primera nit del festival. “La gent ha estat molt còmplice amb les mesures i el concert de la Maika Makovski ha estat un èxit, en un nou espai que hem descobert de manera forçosa aquest any. Estem molt contents”, ha assegurat. Torres no tanca les portes a mantenir la ubicació actual en futures edicions. En aquest sentit, ha assegurat que el festival “ha trobat un nou espai i una nova dimensió”.
 

Maika Makovski al Talarn Music Experience 2021. Foto: Jordi Ubach


Els Pets i Clara Peya completen el cartell


El festival es reprèn aquesta nit amb l’actuació d'Els Pets, que oferiran un concert on repassaran els èxits de la seva carrera artística després de 36 anys en actiu i pel qual ja fa més d’un mes que no queden entrades. Els de Constantí tornen al Pallars tres dècades després d’aquell mític i recordat concert a la Festa Major de Tremp de l’any 1991. Clara Peya tancarà demà diumenge el festival el diumenge presentant les cançons del seu darrer treball Perifèria, encara amb entrades a la venda.


Nou format adaptat a la pandèmia


La pandèmia ha obligat l’organització a reformular el format del festival, que enguany presenta el canvi d’ubicació de la zona de concerts com a principal novetat. L’escenari s’ha muntat al pàrquing inferior de Lo Quiosc, que compta amb cadires i una capacitat per a 400 persones i on es pot mantenir la distància òptima entre els assistents.

Aquest nou emplaçament ha obligat a reubicar l'antiga zona d’aparcament, que aquest any està situada a la zona del CITA, a uns 150 metres de Lo Quiosc. Els assistents no s’hauran de preocupar, ja que es posarà a la seva disposició un servei d’autobús llançadora gratuït amb viatges cada cinc minuts, de les 19h del vespre a 1h de la matinada.

Una altra de les novetats d’enguany és el Village, un nou espai amb una acurada oferta gastronòmica que reivindica la producció local i km 0 i que permet mantenir una bona circulació dins el recinte. 
 

Maika Makovski al Talarn Music Experience 2021. Foto: Jose Bergés


Mesures antiCovid


Lo Quiosc obre les portes a les 19h i tanca a les 2h, mentre que el servei de cuina tanca a la 1h. El concert d’avui començarà a les 21:30h, mentre que el de demà ho farà a les 20:30h. La mascareta és obligatòria sempre i està prohibit fumar a la zona de concerts. Els assistents han d’estar asseguts per veure les actuacions musicals. Les cadires estan separades i no es poden moure per fer agrupacions. 

Pallars Digital, mitjà oficial del festival


Al llarg dels darrers quatre anys, el Talarn Music Experience ha programat més de 50 concerts on hi han passat unes 4.250 persones. Unes xifres que consoliden el festival com una de les propostes culturals més atractives del territori i que compta, a més, amb el suport del diari Pallars Digital, que és un any més el mitjà oficial oferint un seguiment diari.

 Comprar entrades pel Talarn Music Experience 2021

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació