Divendres, 26 d'abril de 2024
LGTBIQ+

Un centenar de persones es concentren a Sort contra la violència LGTBIfòbica

L'acte, organitzat pel col·lectiu Voliaina, ha estat convocat en rebuig per l'assassinat homòfob del jove gallec Samuel, mort el passat dissabte arran d'una pallissa

Tomàs Garcia Espot Sort | 8 de juliol de 2021 a les 10:02
Imatge de la concentració davant de l'Ajuntament de Sort | Voliaina
Sort ha acollit aquest dimecres una concentració contra les agressions LGTBIfòbiques arran de la mort del Samuel, el jove gai de 24 anys assassinat el passat dissabte a La Corunya després d'una pallissa. La concentració, convocada pel col·lectiu Voliaina davant l'Ajuntament de Sort, ha reunit un centenar de persones, que també han volgut mostrar la seva indignació davant el repunt d'aquest tipus de violència a Catalunya.

A les portes del consistori, membres del col·lectiu han llegit un manifest denunciant l'augment d'agressions LGTBI-fòbiques a Catalunya, que sumen 103 des de l'inici d'any, i constatant que "n'hi ha moltes més que no són denunciades ni comptabilitzades. Ens trobem davant d'una pandèmia que creix". En referència al crim homòfob del Samuel, han insistit que "no és un cas aïllat" i que "és el més visible de l'escalada de violència que patim les persones LGTBIQ+”.

Una escalada de violència, afirmen, “que s'empodera quan veu que els seus discursos troben el seu espai en la palestra pública, en el cas dels partits com VOX, però també amb d'altres que li fan l'ullet, com ara PP, Ciutadans o bé el PSOE, amb el seu discurs transfòbic al voltant de la nova llei trans”.

Agressions LGTBIfòbiques al Pallars


Per altra banda, des de Voliaina han alertat que "viure en un entorn rural no ens ha de fer caure en una falsa sensació de seguretat". En aquest sentit, afirmen que "tenim constància d'agressions LGTBIfòbiques al Pallars durant els darrers mesos". Agressions, afirmen, “que no s'han denunciat per por al judici social, pel marc de relacions humanes o per no voler passar per un procés revictimitzador”.

Així mateix, han reclamat "més prevenció, més educació, més recursos i més comunitat", però també que "el Parlament de Catalunya faci els deures, desenvolupant el reglament sancionador de la Llei 11/2014 contra la LGTBIfòbia, que contribueixi a frenar aquesta sensació d'impunitat dels agressors". "Han de saber que si toquen a una ens hi tornarem totes, que estem en guerra i que pensem guanyar-la", han sentenciat. "Contra l'odi i la mort, suport mutu, organització i autodefensa LGTBIQ+".

Aquesta no és l'única manifestació d'aquest tipus convocada al Pallars. Aquest dijous, a les 20h del vespre, també hi ha convocada una altra concentració a la plaça de l'Ajuntament de Tremp en rebuig a l'assassinat del Samuel i contra l'augment de les agressions LGTBIfòbiques arreu del país.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació