Diumenge, 28 d'abril de 2024
carreteres

El Pallars rebrà més de 600.000 euros per al manteniment dels accessos a nuclis

El Govern preveu destinar 318.334 euros al Pallars Sobirà i 298.367 euros al Pallars Jussà

Redacció 2 de juny de 2021 a les 09:45
Els accessos a nuclis, un dels principals maldecaps dels ens comarcals pallaresos | Arxiu
El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha obert la convocatòria d’enguany per atorgar un total de 2,5 milions d’euros als consells comarcals de muntanya per ajudar a les tasques de manteniment de la xarxa veïnal i rural de camins d’accessos a nuclis. Els ens interessats disposen d’un mes per presentar les seves sol·licituds.

Els 2,5 milions d'euros es distribuiran per territoris en funció de la longitud de la seva xarxa de camins d’accés a nuclis. En aquest sentit, el Govern preveu destinar a les comarques pallareses un total de 616.701 euros, dels quals 318.334 euros seran pel Consell Comarcal del Pallars Sobirà i 298.367 euros pel Consell Comarcal del Pallars Jussà.

L’objecte final d’aquest ajut és la millora de la qualitat de vida de la població muntanyenca i el foment del desenvolupament econòmic local, mitjançant la millora de l’accessibilitat als petits nuclis de població i als punts d’interès econòmic. Els ajuts s’emmarquen en la Llei d’alta muntanya, que va qualificar com a comarques de muntanya l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Ripollès, el Solsonès i el territori d’Aran.

Són unes àrees amb unes característiques orogràfiques i climàtiques que dificulten les comunicacions, més encara al Pirineu, on el poblament és molt dispers. Això es tradueix en una accessibilitat sovint complexa i en uns costos de construcció i manteniment de la xarxa viària molt elevats. Per aquest motiu es dona suport, des de fa més d’una dècada, als consells comarcals de muntanya, i al Conselh Generau d’Aran, en la seva tasca de gestió dels camins que els són propis.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació