Dijous, 18 d'abril de 2024
ajuntament de tremp

L’Ajuntament de Tremp rebutja aturar les obres de la rotonda de la Font Vella

En un ple extraordinari, demanat per Compromís per Tremp, els tres grups municipals han exposat la seva opinió sobre unes obres que continuen avançant

Jordi Ubach Llorens Tremp | 25 de maig de 2021 a les 10:02

L’Ajuntament de Tremp ha celebrat aquest dilluns al migdia un ple extraordinari amb un únic punt de l’ordre del dia: la suspensió de l'execució de les obres de la polèmica nova rotonda de l’avinguda Pirineus de Tremp, al barri de la Font Vella. Una demanda del grup Compromís per Tremp (CxT), a l’oposició, que ha estat rebutjada amb els vots en contra dels set regidors de l’equip de govern -format per ERC i Junts- i a favor dels sis regidors socialistes.

La portaveu de CxT, Sílvia Romero, ha iniciat la seva intervenció exposant cronològicament els fets que han portat el seu grup a demanar l’aturada d’una obra que consideren que s’ha vist afectada per una tramitació “opaca i matussera” i que “ha deixat en indefensió als ciutadans i als veïns”. Per aquest motiu, CxT ha tornat a demanar l’aturada d’una obra que ha qualificat d’”innecessària i perjudicial” i que creu que “s’hagués pogut fer d’una altra manera”.

L’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, ha recordat que les obres no s’aturaran perquè, segons ha assegurat, la rotonda és “la única solució” per endreçar la cruïlla del barri de la Font Vella “i així ho indiquen els tècnics del Servei de Carreteres”. Cases ha qualificat d’”oportunista” i de “poc respectuosa” l'actitud de l’oposició. “Dir que el projecte s’hagués pogut fer d’una altra manera és menysprear el Departament de Territori i els tècnics de Carreteres”, ha afirmat.

Maria Pilar Cases ha retret a Sílvia Romero que l’any 2008, quan era regidora de l’equip de govern, votés a favor d’un pla de mobilitat de Tremp que incloïa, com actualment, una rotonda d'uns 30 metres de diàmetre a l’avinguda Pirineus. En aquell moment l’Ajuntament de Tremp estava governat pel PSC amb Víctor Orrit d'alcalde. Cases ha tirat d’ironia: “Què ha canviat d’abans, quan aquesta rotonda era una bona solució, a ara? No ho entenc”, ha etzibat.

En el debat sobre la rotonda, que s’ha allargat més d’una hora, també hi ha intervingut la portaveu de Junts per Tremp, Anna Ritz, que ha assegurat que aquest tipus d'actuacions són pensades i planejades per professionals, i que en el cas de la rotonda de Tremp, el cap del Servei de Carreteres de Lleida “ha estat en tot moment disposat a adaptar el projecte i ha estat amb tots els veïns per poder buscar solucions als dubtes i neguits de cada veí en particular”. Ritz també ha posat en valor els veïns que sí que estan a favor de la rotonda.
 

Fotografia del nou plenari de l’Ajuntament de Tremp. Foto: Jordi Ubach


La nova rotonda de Tremp, que està en procés de construcció, ha generat neguit entre un sector de la població, especialment dels veïns i veïnes de la Font Vella i dels propietaris dels comerços i establiments de la zona. Ara fa un mes, una vintena de veïns van tallar el trànsit a la carretera C-13 per protestar contra la construcció d’aquest equipament, i uns dies abans, el propietari d’un taller mecànic va fer el mateix durant uns 15 minuts estirant-se al mig de la carretera.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació