Dimecres, 24 d'abril de 2024
avortament

Les pallareses ja no s’hauran de desplaçar a Barcelona per avortar quirúrgicament

Salut signa un acord amb la clínica Mi NovAliança de Lleida per prestar aquest servei a la demarcació i ara es demana que es pugui oferir també al Pirineu

Redacció 19 de maig de 2021 a les 17:44
Façana de la clínica Mi NovAliança de Lleida | Mi NovAliança
Les dones pallareses ja no s’hauran de desplaçar fins a Barcelona per avortar quirúrgicament entre la setmana 9 i la 14 d’embaràs. El Departament de Salut ha signat un acord amb la clínica Mi NovAliança de Lleida, que converteix aquest centre sanitari en l’únic de la demarcació que oferirà aquest servei. Les previsions apunten que comenci a fer-ho abans de l'estiu perquè encara falta algun tràmit administratiu.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha destacat aquest dimecres que la possibilitat de practicar interrupcions voluntàries de l'embaràs (IVE) a Lleida és una "bona notícia" ja que, fins ara, les lleidatanes s'havien de desplaçar a altres territoris catalans per fer-ho perquè els professionals de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida són objectors de consciència.

Tot i això, Vergés reconeix que és "un primer pas" ja que al Pirineu, de moment i des d'aquest any, només es pot accedir a l'avortament farmacològic. Cal recordar que al Pirineu només s'ha aconseguit que es practiquin avortaments farmacològics en els primers dos mesos de gestació a l'Hospital Comarcal del Pallars de Tremp i a l'Hospital de Cerdanya. 


Vergés ha destacat que des de Salut sempre han defensat el dret d'avortar voluntàriament perquè ho marca la llei i per "poder-lo garantir amb la màxima equitat territorial". El següent pas serà que es pugui accedir a la IVE quirúrgica al Pirineu per no haver-se de desplaçar fins a Lleida ciutat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació