Dimarts, 18 de juny de 2024
obres

Comença la construcció del nou aparcament de Port Ainé, amb capacitat per a 290 vehicles

Els treballs consisteixen en la construcció de dos plataformes d’estacionament, compatibles amb el pendent de la muntanya, i preservant una illa central d’arbres

Redacció 19 de maig de 2021 a les 11:27
L’estació de Port Ainé, a vista d’ocell | @Marcverum
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) està realitzant les obres del nou aparcament que donarà servei a l’estació d’esquí i de muntanya de Port Ainé, al municipi de Rialp, a partir de la propera temporada d’hivern. L’espai, de 9.000 metres quadrats, tindrà finalment una capacitat per a 290 vehicles, enlloc de les 326 places previstes inicialment

Els treballs, amb una inversió de 935.000 euros, tenen una durada prevista de cinc mesos. El projecte es realitza utilitzant tècniques de bioenginyeria per tal de respectar al màxim l’entorn i assegurar la integració paisatgística de l’actuació. Aquestes 290 places d’aparcament se sumaran a les 956 amb què ja compten actualment l’estació i els serveis turístics de l’entorn.


L’aparcament, que es construeix al peu de l’estació de Port Ainé, a la cota 2.000, al costat nord, tindrà un vial d’accés de doble sentit de circulació de vuit metres d’amplada que es realitzarà ampliant el camí existent. A través d’aquest vial s’accedeix a la plataforma d’estacionament, que tindrà un únic sentit de gir.

La zona d’aparcament es construirà a dos nivells, compatibles amb el pendent de la muntanya. A la part central, es preservarà una illa amb terreny natural d’arbres que separarà els dos nivells de l’aparcament. El vial de circumval·lació serà de sis metres d’amplada i a cada banda es deixarà una franja de cinc metres per a l’aparcament dels vehicles en bateria.
 

Espai on es construeix el nou aparcament. Foto: FGC


Per contenir l’illa central de l’aparcament, es realitzaran murs de contenció amb tècniques de bioenginyeria, aprofitant els troncs dels mateixos arbres de la zona. El projecte inclou mesures compensatòries ambientals, com l’estabilització dels meandres del barranc de Port Ainé utilitzant escullera, així com l’estabilització i hidrosembra dels talussos de l’aparcament situat a la dreta de l’hotel de l’estació de Port Ainé.

Amb aquesta actuació, FGC amplia la capacitat d’aparcament a l’estació pallaresa, que ja compta amb altres zones d’aparcament (350 places a l’estació intermèdia i 606, a l’estació superior), i assegura un accés a l’estació respectuós amb el medi natural.
 

Plànol del nou aparcament de Port Ainé. Foto: Territori

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació