Dissabte, 27 d'abril de 2024
arbres

Treballs de sanejament als arbres de la Pobla de Segur

També s’han retirat dos arbres malalts de les avingudes Pirineus i Verdaguer, així com una quarantena de xiprers que afectaven el cementiri

Redacció 14 de maig de 2021 a les 09:04
Tasques de manteniment en un dels arbres dels jardins de Casa Mauri | Ajuntament de la Pobla de Segur
L’Ajuntament de la Pobla de Segur ha realitzat una sèrie d'actuacions en l’arbratge de la població. Primerament, s’ha dut a terme un treball de manteniment i de sanejament per garantir la seguretat en grans arbres, com els dels jardins de Casa Mauri, el parc Alcalde Boixareu o la sequoia de la residència Verge de Ribera. En aquests casos, s’han retirat les branques seques i esqueixades amb un sistema combinat entre la trepa i l’ascens amb elevador. 

Una altra de les actuacions que s’han dut a terme els darrers dies ha consistit en la retirada d'una quarantena de xiprers de l’entorn del cementiri, aquells que estaven situats a la part posterior del recinte. El motiu d’aquesta actuació és que la ramificació de les arrels començava a afectar l’estructura de les parets i de l’últim passadís de nínxols, posant en perill la seguretat dels visitants.
 

Imatge dels xiprers que s’han talat a la part posterior el cementiri. Foto: Ajuntament


Per últim, l’ajuntament s’ha vist obligat a talar un parell d’exemplars de l’avinguda Pirineus i de l’avinguda Verdaguer perquè estaven visiblement malalts. Un d’ells, de fet, va caure sobtadament fa uns dies, impactant en un vehicle que estava estacionat a la vorera. Afortunadament no es van haver de lamentar danys personals. 

L’alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, ha remarcat els efectes positius de les zones arbòries de la població i la importància d’aquests treballs de tractament que fan que els arbres es mantinguin “en les millors condicions”. Les branques retirades es trituraran i el material resultant, anomenat mulching, es depositarà al voltant del tronc dels arbres per tal de millorar-ne les condicions d’adobament.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació