Dijous, 18 d'abril de 2024
addiccions

El «recuperapersones» explica a la Pobla com es va rehabilitar de l’addicció a les drogues

Carregat amb només una motxilla, Àlex Florensa recorre Catalunya a peu per explicar la seva pròpia experiència

Redacció 13 de maig de 2021 a les 08:03
Àlex Florensa, durant la seva xarrada a la Pobla de Segur | Ajuntament de la Pobla
L’Àlex Florensa és un veí de Sant Cugat del Vallès que dirigeix un centre de tractament de les addiccions. Carregat tan sols amb una motxilla, ha iniciat fa uns dies el projecte TransEinesCat, una ruta a peu de 1.200 quilòmetres per diferents poblacions catalanes on s’atura per explicar la seva experiència amb les addiccions.

Aquests dies Florensa està recorrent el Pallars i el passat diumenge va fer aturada a la Pobla de Segur. Una quinzena de persones van poder escoltar-lo explicant els seus primers contactes amb l’alcohol i les drogues i com poc a poc anava baixant més a l’infern arrossegant l’autoengany i l’autodestrucció, fins arribar a nivells en que el públic quedava impactat i sorprès.

Ell mateix reconeix que és un exemple “del que no s’ha de fer a la vida”. La seva vida, però, va canviar quan tenia 34 anys i va ingressar en un centre de rehabilitació. Quinze anys després ha cursat dos màsters en drogodependències i psicologia clínica i està al capdavant d’Eines Centre Addicciones, on tracta amb malalts addictes. El 2018 va engegar el projecte TransEinesCat per aconseguir el canvi conductual dels pacients a través de l’esport.

La regidora de Salut de la Pobla de Segur, Gemma Algueró, ha destacat la importància d’escoltar persones com l’Àlex, perquè “ens facin obrir els ulls i ens expliquin tot el que hi ha darrere de substàncies com l’alcohol”, una beguda “que tenim tant acceptada i normalitzada”, segons ha assegurat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació