Dissabte, 20 d'abril de 2024
ajuntament de sort

Sort aprova un pressupost de 3,7 milions d’euros per al 2021

Els comptes preveuen una partida de 500.000 euros per la “gran renovació” del parc del Riuet

Jordi Ubach Llorens 21 de març de 2021 a les 17:00

El ple de l’Ajuntament de Sort va acordar el passat dijous, en sessió plenària extraordinària, l’aprovació del pressupost per aquest any 2021. Els comptes, que van tenir el suport de tots els regidors dels quatre grups municipals (Som Poble, Junts per Sort, Fem Municipi-ERC i PSC), ascendeixen als 3,7 milions d’euros, per damunt dels 2,9 milions d’euros de l’any passat.

El regidor d’Hisenda i Governació i tercer tinent d'alcalde, Martí Humet, va detallar el pressupost, que preveu uns 1,3 milions d’euros per al capítol d’inversions i uns 2,3 milions per a despesa corrent. Humet ha qualificat el pressupost de “diferent”, uns comptes tocats per una situació pandèmica que, per una banda, ha fet reduir els ingressos procedents de les taxes municipals, i per l’altra, ha provocat un increment de les despeses.

Entre les inversions destaca la partida de 500.000 euros per la que Humet ha qualificat de “gran renovació” del parc del Riuet, que comptarà amb un ajut de l’Agència Catalana de Turisme. També es preveu una partida de 175.000 euros per poder finalitzar les obres de la biblioteca comarcal de Sort, per les quals es preveu també la col·laboració del Departament de Cultura.

Humet també ha destacat una partida per habilitar i arreglar la part exterior del castell, gràcies també als ajuts de Cultura i de la Diputació de Lleida, així com altres inversions a la zona esportiva. En aquest cas, hi ha una partida que anirà destinada a solucionar alguns “defectes” que han sorgit a la piscina municipal. També es preveu iniciar la primera fase de la construcció d’un skate park, que aniria adjunt a les instal·lacions esportives actuals.

El pressupost té prevista també una partida de 9.000 euros per a l’Ubla d’Altron, un edifici característic d’aquest poble de la Vall d’Àssua que es troba en un avançat estat de deteriorament. Aquesta actuació consistirà en frenar les goteres que hi ha actualment, i servirà també per assegurar parts de l’estructura.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació