Divendres, 26 d'abril de 2024
recurs

El Consell Comarcal del Pallars Jussà gestionarà directament el servei d’assistència domiciliària

L’ens comarcal repetirà la licitació del servei després que el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic n'hagi anul·lat el concurs arran d’un recurs

Redacció 28 de febrer de 2021 a les 11:30
Imatge d’arxiu d’un ple del Consell Comarcal del Pallars Jussà | Jordi Ubach
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha anunciat que des d’aquest proper dilluns 1 de març assumirà la prestació de l’assistència domiciliària a la comarca, un servei que fins ara es duia a terme a través d'una empresa concessionària, que és Servillar Gent Gran, amb seu a la Pobla de Segur.

Aquesta empresa, que finalitza el contracte aquest mateix diumenge, va presentar al desembre un recurs contra el nou procés de licitació, fet que va portar el consell comarcal a paralitzar el nou procés a l’espera de la resolució del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic (TCCSP), un òrgan administratiu de la Generalitat.

Un cop s’ha conegut la resolució del recurs, que obliga el Consell Comarcal del Pallars Jussà a anul·lar el concurs, s’ha iniciat l’expedient per a la nova licitació. No obstant això, preveient que el període de tramitació pot durar entre quatre i sis mesos, el consell comarcal ha decidit subrogar el personal vinculat al servei, almenys, mentre duri el nou procés de licitació.

D’aquesta manera, segons l’ens comarcal, es garanteix la continuïtat del servei sense afectació per als usuaris, que continuaran sent atesos per les professionals que ho feien fins ara. Així, les 35 treballadores que presten el servei estaran en nòmina del consell comarcal a partir de l’1 de març, un cop finalitzat el contracte de l’empresa proveïdora amb l’ens comarcal. 

Aquest canvi en la gestió requerirà d’una modificació del pressupost de 2021 per habilitar una assignació pressupostària. Aquesta modificació es presentarà al ple del proper dilluns i suposarà el traspàs de la dotació de la partida prevista per a proveïdors a la de personal.

El president comarcal assegura que el cas “s’ha volgut polititzar”

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, ha indicat que el contingut de la resolució del TCCSP inclou millores que s’incorporaran al nou plec de condicions, com els canvis recents en la normativa de retribució del personal. 

Segons Mullol, de la resolució “en cap cas se’n desprèn que hi hagi hagut cap tipus d’irregularitat”, i explica que el TCCSP és “un òrgan administratiu que revisa els recursos presentats a licitacions de moltes administracions”. Pel president comarcal, es tracta d’un temà “tècnic” que, en aquest cas, “s’ha volgut polititzar”. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació