Divendres, 26 d'abril de 2024
patrimoni

Comencen les obres de rehabilitació de les antigues adoberies de Tremp

L'actuació inclou, en una segona fase, la implantació d'un sender natural d’1’5 quilòmetres resseguint el transcurs del barranc de la Font Vella

Redacció 8 de febrer de 2021 a les 10:36
Les obres s’han iniciat aquest mes de febrer | Jordi Ubach
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha iniciat les obres de rehabilitació de les antigues adoberies de Tremp, amb l’objectiu de recuperar el patrimoni històric que representa aquest element. L’actuació s’emmarca en el projecte europeu FEDER Valorització del Patrimoni Cultural i Natural per a la dinamització turística del Pallars Jussà.

L’actuació, amb un pressupost de 325.000 euros, tindrà dos fases. La primera, adjudicada a l’empresa trempolina Construccions Enric Mitjana, s’ha iniciat aquest mes de febrer i consistirà en la consolidació de l’antiga edificació que es trobava en molt mal estat per fer visitable la planta baixa, on es troben les antigues adoberies, mentre que la primera planta de l’edifici s’habilitarà com a mirador.

També s’adequaran els accessos a la zona per tal d’enllaçar amb la segona part dels treballs que consistirà en la creació d’un itinerari per a vianants urbà d’1,5 quilòmetres que resseguirà el curs del barranc de la Font Vella. Aquesta actuació, que s’ha adjudicat a l’empresa local Excavacions Carmona, vol posar en valor aquest pulmó verd de la ciutat i els elements patrimonials que es troben al seu pas, com el pont romànic de Sant Jaume o els baixos del convent del mateix nom, situats sota l’alberg.

El president comarcal, Josep Maria Mullol, ha visitat les obres acompanyat dels vicepresidents, Martí Cardona i Antoni Flores. Mullol ha remarcat que aquest tipus d’accions s’inclouen en l’estratègia de divulgació del patrimoni natural i cultural com a eina de dinamització turística i alhora també són una eina de suport al teixit empresarial local que les executa.

Aquestes inversions estan cofinançades pel fons FEDER de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu de Catalunya. Hi aporta un 41% del total, a les quals cal sumar el 21% que aporta la Diputació de Lleida i el 38% per part de l’Ajuntament de Tremp. El projecte inclou també la remodelació del Museu de la Conca Dellà, ja en execució, l’adequació del Parc del Pinell per valor de 60.000 euros, més altres sis actuacions a diferents indrets de la comarca, ja realitzades.
 

El president i els vicepresidents comarcals han visitat les obres. Foto: CCPJ

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació