Dimecres, 29 de maig de 2024
Eleccions 14-F

En Comú Podem reivindica el Pirineu com a «territori de drets» en un acte davant l’Hospital del Pallars

La formació defensa l’impuls d'un nou model econòmic que no només se centri en el turisme, sinó encarat a una indústria propera, sostenible i verda

Redacció 29 de gener de 2021 a les 08:10
En Comú Podem ha iniciat la campanya electoral a Tremp | En Comú Podem
El cap de llista de la candidatura d’En Comú Podem (ECP) a les Terres de Lleida, l’Alt Pirineu i l'Aran, Jaume Moya, ha obert aquest dijous la campanya electoral per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer amb un acte davant l’Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp, des d’on ha defensat que Lleida i el Pirineu siguin un territori "on es garanteixin els drets de tothom". 

“La gent del Pirineu té els mateixos drets que tota la ciutadania del país però, en canvi, no tenim les mateixes oportunitats de fer efectius aquests drets”, ha dit Moya. El candidat d’ECP ha condensat tots aquests drets en quatre categories en que centrarà les seves propostes al llarg de la campanya: el dret a la salut, el dret a la igualtat, el dret a l’habitatge i el dret a l’emancipació dels joves.


La tria de l’hospital pallarès com a escenari de l’inici de la campanya respon, precisament, al fet que aquest “ha estat, per desgràcia, un dels punts negres de la gran crisi pandèmica en què ens trobem”, segons Moya, que ha remarcat que els ciutadans tenen dret “a una salut pública i universal amb mitjans i recursos adequats”. Moya també s’ha referit a la impossibilitat de les dones del Pirineu “a poder exercir els seus drets reproductius i avortar sense haver de moure’s del seu territori”.

El candidat d'ECP també ha parlat dels reptes mediambientals i dels dèficits en habitatge, que segons ha assegurat, “no són una problemàtica només metropolitana”. Per la seva banda, Txell Teruel, número sis de la llista i una de les persones que representen l’Alt Pirineu a la candidatura, s’ha referit principalment als reptes que hauria d’afrontar el Govern de Catalunya centrant-se en l’àmbit del Pirineu i l’Aran.

“L’economia del Pirineu es basa excessivament en el turisme, sector molt castigat per la pandèmia. Hem de ser valentes per impulsar un nou model econòmic que no només se centri en el turisme, sinó encarat a una indústria propera, sostenible i verda”, ha dit. Teruel s’ha referit als problemes de la gentrificació en les zones turístiques, l’envelliment de la població o els problemes de connectivitat, tant digital com terrestre.

Elena Ferre i Paco Garcia, membres de la candidatura, també han assistit a l'acte, que s’ha fet sense públic i que s’ha transmès en directe per Instagram per respectar les disposicions de Salut en plena tercera onada de la pandèmia de Covid-19.

Representació pallaresa en set partits

Les llistes electorals per les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer compten amb nombrosa representació pallaresa. Són 16 els candidats, repartits en set partits. En el cas d’En Comú Podem, la formació compta amb Meritxell Teruel, que ocupa el número 6 de la llista.Altres notícies que et poden interessar

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació