Dimarts, 7 de maig de 2024
tren dels cims

La CUP qualifica de «faraònic» el projecte del «Tren dels Cims»

Els cupaires defensen un nou model de mobilitat basat en el transport col·lectiu i que deixi de banda “les grans inversions que giren l’esquena a les necessitats de la població"

Redacció 25 de gener de 2021 a les 07:43
Part del traçat de l’antic carrilet de la Vall Fosca | FGC
La CUP ha qualificat de “faraònic” el projecte del Tren dels Cims, el trenet turístic que Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) preveu posar en marxa a l'antic carrilet de la Vall Fosca, la redacció del qual ha estat adjudicada recentment. En un acte de precampanya a les Borges Blanques, els cupaires han defensat “un nou model de mobilitat” basat “en el transport col·lectiu” i que deixi de banda “les grans inversions en projectes faraònics que giren l’esquena a les necessitats de la població i destrueixen el territori”.


Els anticapitalistes proposen polítiques per afrontar l’emergència climàtica fomentada, en part, per l’alta mobilitat en vehicle privat i posar damunt la taula un model de mobilitat capaç d’interconnectar tot el territori i on el transport col·lectiu i públic en sigui l’eix vertebrador. Asseguren que cal actuar al Pirineu, on la connectivitat de transport públic entre les comarques de la “reclamada" vegueria és “inexistent”.

La CUP també ha fet referència a la línia de tren Lleida-la Pobla. La formació reclama que, davant de les “mancances" en tot el sistema de transport públic de la demarcació de Lleida, s’han de fer "inversions urgents per millorar la freqüència, el confort i les interconnexions entre línies i entre tren i bus" per tal d’adaptar-les a les necessitats de la ciutadania. Això, segons els cupaires, en fomentaria el seu ús.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació