Divendres, 19 d'abril de 2024
talls de llum

Baix Pallars reclama solucions al mal estat de la xarxa elèctrica després d’un nou tall de llum

L’avaria es va produir divendres i va deixar els veïns de Gerri de la Sal sense subministrament durant més de set hores en ple hivern

Jordi Ubach Llorens 23 de gener de 2021 a les 14:43
Tècnics d’Endesa reparant l’avaria aquest divendres | Ajuntament de Baix Pallars
L’Ajuntament de Baix Pallars demanarà explicacions a Endesa pel “mal estat” i la “precarietat” de la xarxa elèctrica del municipi. És la reacció al malestar general existent al municipi després que el passat divendres es produís un nou tall de llum que va deixar sense subministrament, durant més de set hores, a tot el veïnat de Gerri de la Sal i durant tres hores a la resta de nuclis.

La incidència es va iniciar al voltant de les 9h del matí per l’avaria d’un cable soterrat situat a Gerri de la Sal, que va deixar sense llum a tots els veïns del municipi. A la majoria dels pobles la llum va tornar a les 12h del migdia, però a Gerri de la Sal la incidència es va allargar fins les 16:20h. Al poble la llum es va recuperar gràcies a un grup electrogen que va facilitar la mateixa companyia elèctrica.

Però els treballs per reparar l’avaria en el cable soterrat van continuar i es van allargar fins la nit. Al voltant de les 21:30h els operaris van poder solucionar l’avaria i es va poder tornar a connectar el subministrament a la xarxa elèctrica.

"Això no pot passar, i menys a l’hivern"

L’alcaldessa de Baix Pallars, Anna Sentinella, ha explicat a Pallars Digital que quan fa vent, plou o neva, els microtalls són “habituals” al municipi. “Hem rebut queixes de molts veïns i veïnes del poble i ens plantegem fer un escrit a Endesa pel mal estat i la precarietat de les línies elèctriques”, ha dit.

Sentinella ha reconegut la feina que van fer els tècnics i operaris durant tot el dia, però ha afirmat que s’ha de trobar una solució perquè no es repeteixin aquests talls de llum constants. “Això no pot passar, i menys a l’hivern, quan molta gent necessita l’electricitat per escalfar-se”, ha reblat. 

L’any 2017, veïns i ajuntament ja van presentar una reclamació conjunta i un recull de signatures a Endesa per les "repetitives anomalies" en el subministrament elèctric. Denunciaven microtalls i alteracions en la tensió de la línia elèctrica que acabaven malmetent els electrodomèstics. Alguns veïns de Gerri, de fet, expliquen que el cable avariat divendres ja havia patit incidències amb anterioritat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació