Dimarts, 23 d'abril de 2024
Dis la teva!

Declaració institucional de dol de les alcaldesses i els alcaldes del Pallars Jussà per les víctimes de la Covid-19

Redacció 21 de gener de 2021 a les 09:53
Els alcaldes i alcaldesses del Jussà han homenatjat les víctimes de la Covid-19 | CCPJ
Les alcaldesses i els alcaldes del Pallars Jussà volem posar de manifest la nostra profunda tristesa per les persones que han mort com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19, pel dolor i patiment de les que estan lluitant per superar la malaltia i, sobretot, per les famílies que han perdut els seus éssers estimats en condicions especialment difícils i de soledat.

La societat pallaresa està commocionada per la repercussió que la Covid-19 està tenint a la comarca, especialment per la incidència entre la nostra gent gran, que s’ha vist greument afectada en sacsejar dos de les residències de la comarca: el Centre Geriàtric del Pirineu a la Pobla de Segur abans de l’estiu i, amb major cruesa aquesta tardor, la residència de la Fundació Fiella a Tremp.

La Covid-19 ha suposat una desgràcia extraordinària en la nostra història, és un daltabaix per l’economia de països, empreses i persones, i una font d’incerteses i d’afectacions emocionals. Malgrat això, la reacció de la societat pallaresa ha estat admirable i exemple de responsabilitat, esforç i unitat, des de les persones més exposades en la lluita contra el virus com són el personal sanitari fins a les empreses i els professionals que han garantit el funcionament dels serveis públics essencials: mossos d’esquadra, serveis socials i d’emergències, alimentació, logística, neteja i recollida de residus i farmàcies, entre d’altres.

Tota la ciutadania, que va complir el confinament domiciliari durant l’estat d’alarma d’una manera majoritària, que s’ha anat adaptant a les noves mesures canviants amb el màxim de flexibilitat i que ha participat massivament en els cribratges comarcals realitzats, mereix una menció especial.

Acompanyats per la Delegada del Govern, representants del Consell Comarcal i de les tres residències de gent gran de la comarca, volem recordar les víctimes de la pandèmia, honorar la seva memòria, donar suport a les famílies i manifestar solemnement el pesar de totes les pallareses i pallaresos.

També volem reconèixer la tasca de les persones que han ajudat a mitigar els efectes de la Covid-19 i que hi continuen treballant intensament, però molt especialment a tots els que van treballar, treballen i treballaran a les residències de la gent gran atenent les nostres padrines i padrins.

Les institucions locals no som indiferents als fets ocorreguts i en farem un seguiment transparent i rigorós.

Fem una crida a la ciutadania perquè no abaixi la guàrdia i continuï complint les mesures i les recomanacions de les autoritats sanitàries.

Durant tot el dia d’avui (per ahir dimecres) les banderes oficials han onejat a mitja asta a l’exterior dels ajuntaments, del Consell Comarcal i de la resta d’edificis municipals. Aquesta declaració institucional es publicarà a la web dels ajuntaments i del Consell.

Alcaldes i alcaldesses del Pallars Jussà

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació