Divendres, 19 d'abril de 2024
Dis la teva!

Rèquiem per Tremp

Article d’una lectora del diari en record a les víctimes del brot de Covid-19 que va patir la residència de gent gran de la ciutat

Redacció 16 de gener de 2021 a les 18:38
Senyor director,

Amb aquesta carta vull compartir el dol amb els familiars i amics dels residents de la Fundació Fiella de Tremp que van morir, a causa de la Covid-19, entre novembre i desembre 2020. Se n'ha parlat molt poc, massa poc, com a poble, comarca o ciutadania. 

Recolzo totalment la carta de l'Albert Om (Diari ARA, 18/12/20) a l'alcaldessa d’aquella població. Dir-vos que per lluny que sembli (Barcelona-Tremp), estem amb vosaltres. Ens estranya, però, tant de silenci: de la direcció de la residència; de la intervenció confusa del Departament de Salut de la Generalitat, entre el 26 i 28 de novembre; de les consideracions a la defensiva que va fer a TV3 el vicari general de la diòcesi d'Urgell i representant personal del Copríncep Episcopal d'Andorra (14-12-2020); de la seva ratificació, l'endemà mateix, per part del president del Patronat de la Fundació i rector de la parròquia, Joan Antoni Mateo.

​Segurament que hi haurà molts que coneguin millor que jo aquest entrellat que va abocar en un despropòsit de 61 defuncions. Jo només vull plorar amb els qui ploren i deixar constància d'aquests morts innocents, que no volem oblidar. I empènyer tots plegats al Departament de Salut de la Generalitat a fer un protocol vàlid amb seguiment constant de les residències per ancians o desvalguts de casa nostra.

Assumpta Pallarès Macaya

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació