Dijous, 18 d'abril de 2024
pallars actiu

Pallars Actiu celebra un any més el «Sopar de pallaresos«, enguany en format de berenar virtual

Una quarantena d’empresaris i emprenedors amb vincles al Pallars s’han reunit en aquesta jornada, que ha tractat sobre les oportunitats al món rural

Redacció 21 de desembre de 2020 a les 10:57
Captura de pantalla del berenar virtual de Pallars Actiu | Pallars Actiu
Pallars Actiu va celebrar el passat dijous un berenar virtual amb la ponència Oportunitats al món rural amb la innovació, digitalització i l’emprenedoria, a càrrec de Carlos Barrabés, una de les veus més influents a Europa en matèria d’innovació i emprenedoria. L’acte es va organitzar com a alternativa al sopar de pallaresos anual, que enguany hagués celebrat la seva 5a edició. El context actual va impedir la seva organització tradicional, però la Societat de Foment del Pallars ha reinventat el format i ha aconseguit agrupar telemàticament una quarantena d’empresaris i emprenedors pallaresos o amb vincles amb el Pallars.

La trobada es va iniciar amb un discurs reflexiu i optimista del president de Pallars Actiu, Josep Gonzàlez, que va destacar la importància de les petites empreses i autònoms, i els perills que podria suposar un nou confinament. Tot seguit, va prendre la paraula la gerent de la Societat de Foment, exposant breument els objectius i projectes en què s'ha treballat durant aquest 2020, destacant que seguiran treballant per la dinamització, diversificació i el creixement de l’economia del Pallars. 

Seguidament va arribar la part central de l’acte amb la ponència de Barrabés, que va destacar la importància de comprendre els nous reptes de l'era de la globalització, així com la necessitat de treballar plegats en les estructures complexes que genera l’economia actual en els territoris rurals, partint de valors i idees com la sostenibilitat i la cura pel territori.

Durant el transcurs de l’acte, els assistents van poder degustar diversos productes pallaresos que la societat els va fer arribar als seus domicilis, amb la intenció de berenar plegats i mantenir l’esperit de les trobades dels anys anteriors, tot i la distància. Els participants van poder degustar una varietat de productes elaborats al Pallars, com un paté de bolets d’És Pallarès, ratafia dels Raiers, formatge banyat amb cervesa artesana CTretze de Casa Mateu i galetes de cassis de Postres de Músic.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació