Dimarts, 23 d'abril de 2024
trail running

La Diputació promociona dos itineraris al Pallars per a la pràctica del «trail running»

Formen part d'una guia del Patronat de Turisme per fomentar les activitats a la natura juntament amb 11 recorreguts més

Redacció 2 de desembre de 2020 a les 10:19
La popular Milla Vertical d'Àreu és un dels itineraris de 'trail running' proposats | Milla Vertical d'Àreu
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha presentat aquest dilluns en una roda de premsa virtual els 13 circuits de trail running del Pirineu i les Terres de Lleida. Es tracta d'un seguit de propostes, una per comarca, pensades per facilitar als esportistes la feina de trobar bons recorreguts. La vicepresidenta del Patronat, Rosa Pujol, ha explicat que aquesta nova iniciativa va encaminada a valorar i promocionar activitats en espais oberts i en entorns naturals dins del context de crisi sanitària que patim.

​El trail running, que significa "córrer per camins", és una modalitat esportiva amb un nombre  cada vegada més gran de corredors. Els circuits que s'han presentat van en la direcció de promocionar l'escenari de les comarques del Pirineu per a la pràctica de l'esport a l'aire lliure, tal com es va fer amb la guia Escala Lleida amb Chris Sharma.

Al Pallars Jussà, l'itinerari presentat és la ruta anomenada Tremp 21K. Es tracta d'un recorregut de 21 quilòmetres, tal com indica el seu nom, amb 350 metres de desnivell positiu i que recorre de forma circular els municipis de Tremp i Talarn. Pel que fa al Pallars Sobirà, la ruta proposada aprofita el recorregut de la Milla Vertical d'Àreu, amb una distància de 3,6 quilòmetres i 1.685 metres de desnivell positiu.
 
El Patronat de Turisme, per mitjà de l'empresa Trail Zone, ha creat el web The Trail Zone, on es pot trobar aquesta selecció d'itineraris. Els recorreguts s'han seleccionat i dissenyat en col·laboració amb els consells comarcals i, tal com afirma el cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme, Juli Alegre, es preveu que el nombre de rutes anirà ampliant-se.

Per la seva banda, Joan Grau, de l'empresa Trail Zone, ha explicat que els amants del trail running trobaran una completa proposta de circuits, adaptada a totes les pautes d'aquesta disciplina amb propostes amb diferents nivells de dificultat i també de preparació física. Els recorreguts estan classificats per distàncies i són de seguiment per GPS.


Cal destacar que a més d'aquesta nova proposta de circuits pel territori de Lleida, molt abans ja existia la The Trail Zone Rialp, amb una completa i extensa xarxa de recorreguts, en aquest cas tots ells d'alta muntanya, i que tenen com a epicentre la població de Rialp.

En la presentació dels circuits hi han participat la vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol; el cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme, Juli Alegre, i Joan Grau, de l'empresa Trail Zone, que s'ha encarregat de definir, amb la col·laboració dels consells comarcals, un circuit de Trail Running per a cadascuna de les comarques de la demarcació.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació