Divendres, 26 d'abril de 2024
coronavirus

​Salut incorpora 10 tècnics a les residències de la demarcació de Lleida

L’objectiu és minimitzar la transmissió de la Covid-19 dins dels centres

Redacció 13 de novembre de 2020 a les 09:34
Els tècnics en una residència lleidatana | Salut
Les Regions Sanitàries Lleida i Alt Pirineu i Aran compten des d'aquesta setmana amb 10 tècnics del Servei de Salut Pública que supervisaran de forma presencial les mesures preventives i de control enfront de la Covid-19 en tots els centres residencials. Aquests tècnics donaran servei tant a les residències de discapacitats com a les de gent gran i de salut mental, 143 en total en tot el territori.

Aquests professionals visitaran els centres i, in situ, comprovaran que les mesures preventives adoptades o previstes per les residències s'adeqüen a les recomanacions del Departament de Salut. A més, assessoraran les direccions i els treballadors dels centres en relació amb aspectes d'higiene, formació del personal, previsió de sectorització i circuits, neteja, desinfecció i ventilació, i ús dels equips de protecció individual.

En cas de brot, i d'acord amb les indicacions donades pels Serveis de Vigilància Epidemiològica i Resposta a les Emergències de Salut Pública de cada sector, comprovaran que el centre adopta les mesures de control adients per minimitzar la transmissió de la Covid-19, com ara aïllaments, quarantenes i sectoritzacions. Fins ara, aquesta tasca la duien a terme els tècnics existents al Servei de Salut Pública, que simultaniejaven amb la seva feina habitual d'inspecció alimentària i ambiental.

Al Pallars hi ha actualment una residència afectada, l'Àngel Serafí Casanovas de Sort, amb un brot que ha provocat el contagi de 26 persones i la mort d’un usuari.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació