Dissabte, 27 d'abril de 2024
coronavirus

Mor un dels usuaris que havia donat positiu a la residència de Sort

La víctima estava ingressada a l’Hospital Comarcal del Pallars de Tremp

Jordi Ubach Llorens 11 de novembre de 2020 a les 08:38
La residència de Sort, la setmana passada | ACN
Una de les persones usuàries de la residència Àngel Serafí Casanovas de Sort que fa una setmana havia donat positiu per coronavirus ha mort aquest passat cap de setmana a l’Hospital del Pallars. Ho ha confirmat a Pallars Digital el director de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) del Pallars Sobirà i metge de la residència, Miquel Bretcha, que ha explicat que la situació actual del brot del geriàtric és de 25 persones contagiades, 15 usuaris i 10 treballadors.


Per evitar el contacte entre residents, s'han aïllat tots els positius en una ala del centre. En una altra ala s'hi han ubicat els residents fràgils i a la tercera hi ha la resta d’avis. Amb aquesta defunció, les comarques pallareses sumen 20 morts per Covid-19. La majoria de les persones traspassades -13 en concret- eren usuaris del Centre Geriàtric del Pirineu de la Pobla de Segur que, recordem, va patir un important brot de coronavirus la passada primavera. 

Aquest és el primer brot de Covid-19 en una residència del Pallars Sobirà d'ençà que va esclatar la pandèmia, després dels casos coneguts al Centre Geriàtric del Pirineu de la Pobla de Segur i de l’únic cas a la Fundació Fiella de Tremp. És també el primer brot que afecta una residència pallaresa en aquesta segona onada de la pandèmia.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació