Divendres, 19 d'abril de 2024
energia solar

L’Ajuntament de Tremp s’adhereix al manifest contra la instal·lació de grans centrals solars a la comarca

El ple aprova la cessió d’un pis pels treballadors de l’Hospital del Pallars que venen puntualment a reforçar el servei

Jordi Ubach Llorens 4 de novembre de 2020 a les 09:31
Imatge del ple celebrat aquest dimecres al matí | Ajuntament de Tremp
L’Ajuntament de Tremp ha acordat la seva adhesió al manifest de la plataforma Salvem lo Pallars contra la instal·lació de grans centrals solars al Pallars Jussà. La decisió ha estat presa aquest dimecres en una Junta de portaveus en què hi han participat membres dels tres partits amb representació al consistori; Esquerra Republicana (ERC) i Junts per Tremp (JxT), a l’equip de govern, i Compromís per Tremp (CxT), a l’oposició. La plataforma va demanar fa una setmana als ajuntaments pallaresos que s'unissin al manifest.



Segons l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, l’ajuntament està a favor de les energies renovables, però sempre que es gestionin “de manera endreçada i sostenible i seguint una sèrie de paràmetres”, com són la seva ubicació, la superfície de cada planta, la distància que hi ha d’haver entre elles i la separació respecte els nuclis habitats. 

Aquest matí també s’ha celebrat un ple extraordinari en què, entre altres punts, s’ha tractat aquesta qüestió. El ple ha acordat ajornar una modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que permetria regular la implantació d’energies renovables en sòl no urbanitzable al municipi. Aquest punt, inclòs a l’ordre del dia, s’ha deixat temporalment sobre la taula a l’espera que la Generalitat doni resposta a uns informes que el consistori ha sol·licitat als departaments implicats.

Amb aquests informes demanats a les conselleries d’Agricultura, Territori, Empresa i Cultura, l’Ajuntament de Tremp vol conèixer quins criteris segueix i en què es basa la Generalitat per decidir on es poden instal·lar plantes fotovoltaiques. D’aquesta manera, segons l’alcaldessa, “podrem decidir amb més arguments si estem d’acord o no amb les centrals solars projectades”. Per Cases, lo ideal seria “fer un estudi a nivell comarcal” perquè els habitants i les institucions del Pallars Jussà puguin decidir quin model de comarca volen.

Cessió d’un pis a l’Hospital del Pallars

En la sessió plenària d’aquest dimecres també s’ha aprovat per unanimitat la cessió d’ús durant un període de sis mesos d’un pis propietat de l’Ajuntament de Tremp als treballadors de l’Hospital del Pallars que venen puntualment a reforçar el servei hospitalari. L’objectiu és que els professionals sanitaris es puguin allotjar a l’immoble, situat a l’avinguda Espanya nº7 de la ciutat, mentre treballen temporalment a la ciutat. Es tracta d’un pis cedit fins ara als estudiants en pràctiques que visiten el Geoparc.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació