Divendres, 26 d'abril de 2024
port de la bonaigua

Finalitza el gruix de l'obra de condicionament de la C-28 entre el revolt de Tonyon i el Pallars Sobirà

Els vehicles ja circulen per la carretera eixamplada i resta l'última capa del paviment, que s'estendrà passat l'hivern

Redacció 28 d'octubre de 2020 a les 07:52
Gavín ha visitat les obres aquest dimarts | Territori
El gruix de les obres que el Departament de Territori està efectuant a la C-28 al Port de la Bonaigua, entre Baqueira (Val d’Aran) i el límit amb el Pallars Sobirà, ja estan pràcticament finalitzades i els vehicles ja circulen per l'ample de la carretera. Fins ara estava regulada la circulació amb semàfors a causa de les obres de condicionament i millora de la carretera, que van començar ara fa dos anys.

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha visitat aquest dimarts l’obra, que ha suposat una inversió de prop de 7 milions d'euros. Falta per executar l'última capa de paviment que està previst que es faci passat l'hivern. Aquests treballs, que afecten un tram d'uns quatre quilòmetres, han de permetre millorar la comoditat i la seguretat en la conducció, ha dit Gavín.

Els treballs han consistit principalment en l'eixamplament de la carretera dels 5-6 metres que tenia fins assolir una calçada de 7 metres (3,5 metres d'amplada per carril de la circulació), més 0,5 metres de berma per col·locar la barrera de seguretat i una cuneta transitable d'1 metre d'amplada. Així mateix, aquesta actuació també ha inclòs la millora de la senyalització vertical i horitzontal, de les barreres de seguretat i dels elements de drenatge.

Gavín ha explicat que el Govern "té una agenda permanent amb inversions per a la millora de les connexions entre la Val d'Aran i el Pallars Sobirà i dels accessos al Pirineu", i "aquesta crisi per la Covid-19 no solament no ens aturarà aquesta agenda, sinó que ens farà prioritzar-la", ha dit.

Aquesta obra s'afegeix a altres treballs de millora a la xarxa viària d'aquest àmbit duts a terme en els últims anys o en projecte. En el cas de la C-28, s'han executat obres de condicionament en diversos trams i també s'han instal·lat elements de protecció contra allaus.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació