Divendres, 19 d'abril de 2024
port de la bonaigua

Territori adjudica les obres de millora de traçat del Port de la Bonaigua

Es preveu que les obres, amb un cost d’uns 6,9 MEUR, s’iniciïn aquest estiu | L’actuació abasta una longitud de 4 quilòmetres, entre Baqueira i el límit entre el Pallars Sobirà i la Val d’Aran

Redacció 27 d'abril de 2018 a les 09:34
Imatge d’arxiu del cap del Port de la Bonaigua | ACN
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat, per un import de 6,9 MEUR, les obres de millora de la C-28 entre Baqueira i el límit entre el Pallars Sobirà i la Val d’Aran. L’actuació de condicionament abasta un tram d’uns 4 quilòmetres situat entre l’anomenada “corba de Tonyon”, al quilòmetre 42 i el límit de comarca, ubicat al quilòmetre 46, poc abans del Port de la Bonaigua.

Els treballs començaran aquest estiu i tindran un termini d’execució de 15 mesos, repartits en períodes de 5 mesos durant tres anys consecutius, per adaptar-se a les condicions meteorològiques de la zona. Consistiran principalment en l’eixamplament de la carretera fins assolir una calçada de 7 metres –3,5 metres d’amplada per carril de la circulació–, més 0,5 metres de berma on col·locar la barrera de seguretat i una cuneta transitable d’1 metre d’amplada.

Cal tenir en compte que la carretera actual discorre a mig vessant, amb un traçat força irregular, condicionat pel terreny. A la major part dels trams, l’amplada de la carretera està compresa entre els 5 i els 6 metres.
 

Zona on s’actuarà a partir d’aquest estiu. Foto: Territori

 
Per minimitzar els moviments de terres i, en conseqüència, l’impacte ambiental, s’han previst diverses estructures. Així, es projecta l’execució de 17 murs d’escullera, amb alçades que en general varien entre els 1,5 i els 3,5 metres. Les obres també comprenen actuacions en matèria de treballs previs, moviments de terres, elements de drenatge, pavimentació, elements estructurals i murs, barreres de seguretat i senyalització.
 
D’altra banda, s’han previst  mesures d’integració en l’entorn i actuacions complementàries com l’estesa de terra vegetal o el seguiment arqueològic.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació