Divendres, 19 d'abril de 2024
agricultura

Creix el consum d'aliments ecològics entre la població catalana

Un terç de la població els consumeix setmanalment mentre que més de la meitat ho fa més d'un cop al mes

Redacció 19 d'octubre de 2020 a les 11:05
Més d'un terç de la població catalana consumeix aliments ecològics setmanalment | @arrandeterra_
El 60% de la població catalana consumeix productes ecològics, tot i que amb una freqüència molt diferenciada. Un 47% ho fa més d'un cop al mes, mentre que els consumidors que ho fan setmanalment ja arriben al 34%. Així ho constata el Baròmetre de Percepció i Consum dels Aliments Ecològics 2020, elaborat pel Departament d'Agricultura a partir de 1.600 entrevistes a la població catalana durant el mes de febrer d'enguany, amb l'objectiu de quantificar i qualificar el coneixement i els hàbits de consum d'aliments ecològics dels consumidors catalans i mesurar-ne l'evolució. El darrer Baròmetre s'havia publicat l'any 2015, i el que ara es presenta ja arriba a la sisena edició.

Els resultats d'aquest estudi mostren també que les persones que en consumeixen a diari també pugen envers el baròmetre anterior, i ara gairebé arriben al 8%. Així doncs, en aquesta ocasió l'augment del consum dels aliments ecològics afecta totes les franges de consum, des de les persones que comencen a consumir productes ecològics fins a les que ja en consumien, que van incrementant la seva intensitat de consum, és a dir, s'hi fidelitzen cada cop més.

A més, també s'extreu de l'enquesta que la franja d'edat que més assegura comprar-ne és de 35 a 49 anys (51,4%) i s'observa una relació directa entre nivells d'estudis i compra d'aliments ecològics, sent els consumidors sense estudis universitaris un 11% i amb estudis universitaris un 52%. 

Foment del consum dels aliments ecològics

Precisament, amb l'objectiu de continuar avançant en aquesta tendència, la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, va presentar divendres de forma telemàtica una nova edició de la Setmana Bio per a l'alimentació ecològica, que enguany serà eminentment virtual. També va participar a l'acte Tomàs Molina, meteoròleg de TV3, que va mantenir una xerrada amb Jordà sobre alimentació ecològica mitjançant un Instagram Live.

La Setmana Bio per a l'Alimentació Ecològica, que s'allargarà fins el diumenge 25 d'octubre, és un esdeveniment impulsat per la Generalitat a través del Departament d'Agricultura, amb la participació de les conselleries d'Educació i de Territori i Sostenibilitat, i esdevé una ocasió per conèixer de primera mà el treball dels productors agroalimentaris ecològics catalans i les característiques i qualitat dels aliments ecològics. Les activitats que formen part del programa han estat organitzades per persones i entitats del sector ecològic.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació