Dissabte, 27 d'abril de 2024
coronavirus

Mor el pacient ingressat greu amb Covid-19 a l'Hospital del Pallars

Amb aquesta defunció, la primera en els darrers cinc mesos, les comarques pallareses sumen 19 morts per coronavirus

Jordi Ubach Llorens 3 d'octubre de 2020 a les 11:17
Entrada a Urgències a l’Hospital del Pallars | Jordi Ubach
Primera mort al Pallars per coronavirus en els darrers cinc mesos. L’Hospital Comarcal del Pallars ha confirmat a Pallars Digital que el malalt de Covid-19 que es trobava ingressat a l'hospital en estat greu ha traspassat aquesta setmana. Es tracta d’un home de 79 anys, veí del Pallars Jussà i sense patologies prèvies, que no ha pogut superar les complicacions respiratòries derivades de la malaltia. 

Amb aquesta defunció, la primera que es produeix dins l’actual segona onada, les comarques pallareses sumen 19 morts per coronavirus. La majoria de les persones traspassades -13 en concret- eren usuaris del Centre Geriàtric del Pirineu de la Pobla de Segur, que recordem, va patir un important brot de coronavirus la passada primavera.

Sense persones ingressades

L’Hospital del Pallars també ha comunicat que aquesta setmana s’ha donat l’alta a les altres dos persones que tenia ingressades amb coronavirus i que actualment el centre no té cap cas a planta. El pic màxim d’ingressos registrats al centre hospitalari en aquesta segona onada es va assolir fa dos setmanes amb quatre persones ingressades.

El director assistencial de l’Hospital del Pallars, Eduard Sanjurjo, ha assegurat a aquest diari que la situació és ara mateix estable, tot i que ha remarcat que “no s’ha de baixar la guàrdia”. Sanjurjo ha insistit en mantenir les precaucions, especialment amb l’arribada del fred, i ha posat especial èmfasi en les trobades en terrasses, en espais interiors i en les reunions d'àmbit infantil, jove i familiar.

Preguntat per la baixa incidència que ha tingut l’inici del curs als centres educatius pallaresos, Sanjurjo ha dit que “es confirma que les escoles no són focus de contagi”, una constatació que va “en la línia que van marcar els experts en pediatria”, segons ha assegurat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació