Dissabte, 27 d'abril de 2024
acampades

Baix Pallars demana ajuda per controlar les acampades a la carretera de Montcortès

El consistori reclama que l'accés a la zona es reguli a nivell comarcal

Redacció 27 d'agost de 2020 a les 09:00
Un cartell indica la prohibició d’acampar a l’estany de Montcortès | Ajuntament
L'Ajuntament de Baix Pallars ha demanat ajuda per tal de frenar la concentració de furgonetes i autocaravanes que aparquen a la carretera de l'estany de Montcortès per acampar-hi, cosa que està prohibida. La seva alcaldessa, Anna Sentinella, ha alertat que la presència de vehicles d'aquest tipus a la zona s'ha disparat aquest estiu i que durant aquest mes ja hi han aparcat prop d'una desena.

En declaracions a Pallars Digital, Sentinella ha explicat que no es tracta d'un tema exclusiu de Montcortès i afirma que ha sigut "un estiu excepcional" a causa de l'augment del turisme intern. Per altra banda, assenyala que és un assumpte que cal regular bé i manifesta que si bé tothom hi té cabuda a la zona, "hi hem de posar ordre".

En aquest sentit, ha afirmat que cal "recuperar el terreny d'acampada i el xiringuito que ja hi havia", i alhora convertir l'espai en un "punt d'informació i civisme". Per Sentinella, aquesta seria una manera de començar a posar ordre, així com una oportunitat per oferir llocs de treball a emprenedors. 

Sentinella ha afegit que tenen la intenció de plantejar l'assumpte al Consell Comarcal del Pallars Sobirà o a la Diputació de Lleida per tal que el control d'accés a Montcortès no sigui responsabilitat exclusiva del consistori, ja que assegura que no disposen de suficients recursos humans per tal de regular-ho.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació