Dilluns, 29 d'abril de 2024
literatura

«Cabal», un relat sobre el procés de dol d’una dona, primer premi del Concurs de Microrelats de la Vall Fosca

La seva autora, Glòria Tomàs, s’ha endut els 617 euros del guardó en l’acte celebrat del Museu Hidroelèctric de Capdella

Redacció 10 d'agost de 2020 a les 09:56
Imatge de l'entrega de premis del certamen | Ajuntament de la Torre de Capdella
L'obra Cabal, un relat sobre una dona que pren una decisió transcendental, ha estat el guanyador de la quarta edició del Concurs de Microrelats de la Vall Fosca. El text, escrit per l'autora de Rialp, Glòria Tomàs, ha estat guardonat amb un premi de 617 euros i el trofeu del concurs.

El jurat del certamen, format per escriptors i filòlegs de la talla de Ferran Rella, Pep Coll i Ramon Sistac, ha destacat que es tracta d'un "text escrupolosament ben escrit i estructurat, amb un bon ús del llenguatge que no deixa indiferent". L'entrega de premis va tenir lloc dissabte passat al Museu Hidroelèctric de Capdella amb limitacions d'aforament a causa de la Covid-19, alhora que es va poder seguir en directe pel canal de Youtube de l'equipament.

Trio de guanyadores

Per altra banda, el segon premi se l'ha endut la periodista Olga Miró pel relat Aquella nit, a l'Era de Pauls, i s'ha endut un premi de 370 euros. Pel que fa al tercer, ha anat a parar a Helena Milà, que amb el seu text Esperança, ha volgut donar un missatge d'optimisme narrant de forma poètica el despoblament i un futur "on no tot està perdut".
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació