Dissabte, 20 d'abril de 2024
coronavirus

El miler d’aspirants a militar arribaran a Talarn amb el test «negatiu» de Covid-19

El coronel de l’AGBS exposa en una reunió amb els alcaldes els procediments de prevenció davant l’arribada “irreversible” dels joves i reconeix “manca de coordinació” amb el territori

Jordi Ubach Llorens 31 de juliol de 2020 a les 15:35
Imatge d’arxiu d'alumnes d’una promoció anterior de l’AGBS de Talarn | Ministeri de Defensa
El coronel de l’Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS) de Talarn, José Luis Guerrero, ha explicat aquest migdia als alcaldes de la comarca els procediments de prevenció de contagi de Covid-19 davant l’arribada, el proper dilluns, de 1.200 aspirants a militar per realitzar proves d’accés. Ha estat en el transcurs de la reunió que ha tingut lloc aquest divendres al migdia a Tremp, convocada per la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, després de constatar la preocupació d’entitats i associacions del Pallars Jussà per l’arribada dels joves en plena pandèmia.


Guerrero ha assegurat que els joves, que arribaran al Pallars procedents de diferents indrets de l’Estat, ho faran després d’haver-se realitzat un test ràpid que certifiqui que no estan infectats de Covid-19. A més, també hauran de signar una declaració jurada assegurant no tenir símptomes ni haver estat en contacte darrerament amb cap cas positiu de coronavirus. A més, durant les proves, se'ls prendrà la temperatura i l'ús de la mascareta serà obligatori.

Representants de l’AGBS han reconegut en el transcurs de la reunió que no hi ha hagut “coordinació” amb el territori i que la trobada d’aquest divendres amb els alcaldes “s’hagués pogut fer abans”. A banda del coronel i de la delegada del Govern, a la reunió hi han estat presents els alcaldes de Talarn, Tremp i Salàs de Pallars, el tinent d’alcalde de la Pobla de Segur, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, el director de l’Hospital del Pallars, així com representants dels Mossos d’Esquadra, del Departament de Salut i de l’atenció primària.

Durant la trobada, els representants polítics de la comarca han fet arribar el seu malestar als responsables de l’acadèmia de Talarn sobre la “manca d’informació” davant l’arribada dels aspirants a suboficial. En declaracions a Pallars Digital, la delegada del Govern, Rosa Amorós, ha celebrat que s’hagi pogut dur a terme la reunió, tot i que ha dit que si s’hagués fet abans “ens hagués permès parlar amb tots els alcaldes i haguéssim pogut debatre una decisió del Ministeri de Defensa que, ara, ja ens ha manifestat que és irreversible”, ha assenyalat. 

En la mateixa línia s’ha expressat l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, que ha assegurat a aquest diari que “tres setmanes abans haguéssim tingut marge de maniobra i convocar un Consell d’Alcaldes, però ara això ja no és possible”. Cases també ha remarcat que des de l’estament militar els han garantit que els protocols seran “estrictes” i ha llençat un missatge de calma a la població “perquè recorrin a les mesures ja conegudes per prevenir possibles contagis: distància física, mans i mascareta”.


Així mateix, l’alcalde de Talarn, Àlex Garcia, ha explicat a Pallars Digital que l’acadèmia de Talarn i l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Tremp es coordinaran per poder controlar “ràpidament” qualsevol brot de coronavirus en el cas que es doni un cas. Des de l’AGBS, a més, han garantit als alcaldes que si bé és cert que l’arribada dels joves aspirants de dilluns serà pràcticament en bloc, a partir del dimarts aquells alumnes que hagin fet els primers exàmens marxaran de manera esglaonada, segons Garcia.

L’alcalde de Talarn també ha apuntat que l’AGBS ha remarcat el fet que els joves que arribaran en les pròximes hores al Pallars provenen del règim militar i que, per tant, tenen molt clares les normes i els protocols que han de seguir. Un fet que també ha ressaltat Amorós, que explica que des de l’AGBS “s’han compromès a expulsar qualsevol aspirant que mostri una mala actitud o conducta", ha dit.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació