Divendres, 26 d'abril de 2024
escultura

VÍDEO: El circuit d’escultura viva en fusta d’Esterri d’Àneu va prenent forma

La feina de l’artista Roger Vidal ja es deixa entreveure a les soques dels arbres tallats

Redacció 28 de juliol de 2020 a les 10:57

El circuit d’escultura viva en fusta que l’Ajuntament d’Esterri d’Àneu està duent a terme a la població va prenent forma i aquests dies ja es poden veure les primeres escultures pràcticament finalitzades. Les representacions fetes als troncs dels arbres que s’han talat estan inspirades en la flora i la fauna del Pirineu i van a càrrec de l’artista Roger Vidal, que els esculpeix a través de la motoserra.


L'alcalde del municipi, Pere Ticó, ha explicat que a diferents indrets del poble hi havia arbres que s'havien de retirar perquè eren "un perill" pels veïns. Finalment, l'alternativa a arrencar-los, ha estat tallar-los i deixar el tronc principal per fer-ne escultures. En total, seran unes 25 repartides per cinc espais del poble. Ticó ha assenyalat que, tant el procés de construcció de les escultures, que s'està fent aquests dies, com el resultat final, s'ha de convertir en un reclam turístic. 

Les feines de retirada dels arbres eren molt costoses econòmicament i l'Ajuntament va buscar una alternativa més barata i artística. Convertir els troncs en escultures ha reduït el cost en un 50%, ja que els arbres no s’han hagut d’arrencar, sinó que s’han talat. D’altra banda, l'Ajuntament d'Esterri d'Aneu s'ha compromès a replantar el doble d'arbres que han arrencat. Ticó ha explicat que per fer-ho es buscaran espècies que no es facin tan grans com els pins i avets, per evitar en un futur trobar-se amb la mateixa problemàtica.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació