Dimecres, 24 d'abril de 2024
esllavissades

La Diputació obrirà una variant a la carretera LV-9124 a Castell de Mur el proper mes d'agost

L'ens també està estudiant anul·lar definitivament la circulació pel tram on es va produir l'esllavissada

Tomàs Garcia Espot 8 de juliol de 2020 a les 09:45
Imatge del tram afectat pel despreniment de roques el dijous passat | Jordi Navarra
La Diputació de Lleida ha iniciat aquest diumenge les obres per habilitar una variant provisional al municipi de Castell de Mur, després que el dijous passat una nova esllavissada tallés la carretera LV-9124 que uneix Sant Esteve de la Sarga amb Guàrdia de Noguera. La nova variant, paral·lela a la carretera accidentada i prevista per al mes que ve, tindrà almenys 200 metres de longitud i costarà prop de 200.000 euros.


Per altra banda, la Diputació, titular de la carretera, està estudiant la possibilitat de suspendre definitivament el pas pel tram de la via on es va produir l'esllavissada, atesa la seva alta perillositat i el constant risc de nous despreniments. La idea ha estat confirmada a Pallars Digital per l'alcalde de Castell de Mur i president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, que a més, ha obert la possibilitat que el tram afectat s'utilitzi com a canal o mur de contenció per a futurs despreniments.

En aquest sentit, Mullol també ha declarat que una de les opcions seria convertir la nova variant en la carretera definitiva. Paral·lelament, i tal com avança el diari Segre, la corporació també està treballant per habilitar un altre pas alternatiu per arribar a Sant Esteve de la Sarga des de Castell de Mur o des de Cellers. Tanmateix, seran els tècnics de la Diputació els que la setmana que ve determinaran quina és la millor opció. 

Mentrestant, per poder accedir tant a Sant Esteve com al congost de Mont-rebei, els usuaris hauran de circular per la carretera C-1311, que va des de Palau de Noguera fins a Pont de Montanyana, o bé per la pista forestal oberta l'any 2018 després que una esllavissada en la via recentment afectada causés la mort d'un matrimoni de Sant Esteve de la Sarga. Aquesta darrera, però, és una alternativa limitada a la majoria de cotxes, ja que s'ha de fer amb vehicles 4x4

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació