17 d'abril de 2024
corporatiu

Pallars Digital compleix set anys amb les millors xifres d’audiència de la seva història

El diari de les comarques pallareses ha registrat en l’últim any una mitjana de 3.437 visites al dia i 31.479 usuaris únics al mes

Redacció 27 de maig de 2020 a les 08:35
El diari Pallars Digital compleix aquest dimecres el seu setè aniversari. El dilluns 27 de maig de 2013 el diari de les comarques pallareses va començar a fer-se camí en un panorama periodístic més aviat discret al Pallars. Amb recursos limitats, un gran repte al davant i amb grans dosis d’il·lusió i esforç, aquest mitjà ha crescut amb identitat pròpia, posant com a principis bàsics la independència en la comunicació, la voluntat d'oferir més mecanismes de participació a la ciutadania i la cura per la qualitat periodística.


Des del primer dia, el diari s’ha marcat com a objectiu donar veu a les realitats de les comarques pallareses i esdevenir un element cohesionador del territori. Un projecte que, per descomptat, no hagués estat possible sense la confiança que dia rere dia ens dipositen els nostres lectors, però tampoc sense els nostres subscriptors, col·laboradors i anunciants que donen vida al diari i el sustenten econòmicament.

Màxim històric de visites

Actualment, el diari compta amb unes dades rècord que consoliden el seu lideratge. En l’últim any, Pallars Digital ha registrat 1.254.787 visites, segons dades obtingudes a través de Google Analytics, un increment del 53,45% respecte l’any anterior, quan es van obtenir 817.668 visites. Les dades de l’últim any es tradueixen en una mitjana de 3.437 visites al dia.

Pel que fa als usuaris únics, l’últim any -en el període comprès entre el 26 de maig del 2019 i el 25 de maig de 2020- un total de 377.749 persones han consultat el diari, mentre que l’any anterior van ser 243.219. Això significa una mitjana de 31.479 usuaris únics al mes. La d’aquest últim any és una audiència mai assolida fins ara que demostra la incidència i la importància del diari en el dia a dia dels pallaresos. 


A aquestes dades hi cal afegir el seguiment que genera el diari a les xarxes socials. Entre FacebookTwitter, Instagram i TelegramPallars Digital suma més de 25.200 seguidors -11.721 a Facebook, 6.692 a Twitter, 6.547 a Instagram i 271 a Telegram- amb una gran influència, on les piulades, els comentaris i les fotos generen una gran interacció entre els usuaris. 

Set anys de consolidació

Pallars Digital és el projecte personal del periodista de Tremp, Jordi Ubach Llorens, que convençut de la necessitat de crear un mitjà de comunicació que donés veu a les comarques del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, decideix iniciar aquesta aventura el maig de 2013.

Amb poc més d’un any i mig de vida i d'enriquidora experiència, Pallars Digital emprèn una nova etapa gràcies a l'acord de col·laboració mútua amb NacióDigital, el diari digital líder en català, que s'interessa pel projecte. Des de llavors, el pas endavant del diari de les comarques pallareses ha estat notori, ja que no ha parat de créixer a nivell d'audiència.


Amb l'inici d'aquesta nova aventura amb NacióDigital, el diari pallarès també experimenta progressius canvis visibles per al lector, com un web totalment renovat, també en versió mòbil, que aporta més possibilitats visuals i consolida la professionalització del mitjà. També és destacable la possibilitat de seguir les notícies de Pallars Digital a través de l'aplicació per a telèfons mòbils de NacióDigital.

En els darrers anys el diari ha seguit creixent en nombre de lectors i incorporant novetats en el disseny web, l’últim i encara vigent, l’any 2018. Dos anys abans el diari de les comarques pallareses presentava una nova imatge de marca amb la renovació del logotip del diari. L’any 2017, Pallars Digital començaria a dotar de contingut informatiu a Ràdio Tremp, la nova ràdio de la capital del Pallars Jussà.


Campanya d'associats

Un dels projectes més destacats de Pallars Digital neix el mes d'abril de 2016 amb una campanya de socis que té per objectiu convertir el diari en un mitjà econòmicament sostenible gràcies a la fidelització i la col·laboració de tots els seus lectors, que al mateix temps es veuen beneficiats d’un sorteig exclusiu mensual.

El dia 10 de cada mes, Pallars Digital sorteja un premi entre tots els subscriptors. La iniciativa va arrencar amb molt èxit i, en quatre anys, ja s'han sortejat nits d'hotel, baixades en ràfting, vols en parapent, sopars per a dues persones o lots de productes pallaresos. Pots fer-te soci seguint aquest enllaç.


La festa del setè aniversari, suspesa
 
Enguany el diari no podrà celebrar, com ha fet cada any, el seu aniversari. La situació d’emergència derivada de la crisi sanitària del coronavirus ha fet del tot impossible la realització de la festa aniversari, que s’havia de celebrar el dissabte 6 de juny, un any més, a la Fàbrica Ctretze de la Pobla de Segur.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació