Dissabte, 20 d'abril de 2024
biblioteques

Les biblioteques pallareses reobren parcialment amb el préstec de documents

La resta de serveis i equipaments estaran disponibles quan l'Alt Pirineu i l'Aran entri en la fase 3 del desconfinament

Tomàs Garcia Espot 27 de maig de 2020 a les 12:30
La Biblioteca de Tremp va atendre fins a 30 usuaris en el primer dia de reobertura | Biblioteca Maria Barbal
Les biblioteques pallareses van poder obrir dilluns després que la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran entrés a la fase 2 del desconfinament. Al Pallars Jussà, la Biblioteca Maria Barbal de Tremp ho ha fet oferint només el servei de préstec i devolució de llibres, i el primer dia es va atendre un total de trenta usuaris, els quals, tot i que no era necessari, van fer ús dels serveis demanant cita prèvia. 

Ara per ara, però, els serveis de consulta de documents, així com l'àrea informàtica i l'accés a prestatgeries encara no estan actius. Tanmateix, s'aniran incorporant tan bon punt s'assoleixin els protocols de seguretat establerts pel Departament de Salut. De moment però, el centre sí que els ofereix per via telemàtica. 

Pel que fa a les mesures de seguretat, la directora del centre, Laura Fuses, ha assegurat que tant la desinfecció de les instal·lacions com la reducció de l'aforament al 30% se seguiran aplicant fins que no s'entri plenament en la fase 3 de la desescalada, moment en què la biblioteca podrà tornar a obrir amb normalitat. 

Per la seva banda, la Biblioteca Municipal de Pobla de Segur, que estarà oberta de dilluns a divendres, de les 10 a les 14 h, sí que prega als seus usuaris demanar cita prèvia, ja sigui trucant al telèfon 973 680 038 com enviant un correu electrònic a l'adreça biblioteca@lapobladesegur.cat.

En la petició, els clients han de concertar el dia i l'hora de recollida dels llibres sol·licitats, que per altra banda només seran del fons de la pròpia biblioteca, ja que el préstec interbibliotecari ha estat aturat. En el moment de la recollida, a més, els usuaris hauran de romandre a l'exterior del centre i tocar el timbre per a rebre el préstec. 


"Llibres confinats"

La Biblioteca Pública de Sort també requereix als clients demanar cita prèvia a través d'un formulari, del telèfon 973 621 066 o bé dirigint-se al correu info@bibliosort.cat. A més, i mantenint l'horari habitual, és a dir, de dilluns a divendres, de 4 a 8 de la tarda, el centre ofereix el servei de préstec i l'accés a les consultes bibliogràfiques. Cada usuari, però, només podrà retirar un màxim de quatre documents. 

Per altra banda, els serveis que segueixen inactius fins a la nova fase són els de lectura i estudi en sala, així com l'accés al servei de wi-fi, als ordinadors de la biblioteca i al préstec interbibliotecari. Per altra banda, els llibres retornats es dipositaran en un espai on romandran "confinats" durant 14 dies per precaució. Per aquest motiu, el retorn dels documents no es formalitzarà fins que no s'arribi al final de la quarentena. 

Pel que fa a les mesures de precaució, la biblioteca ha posat a la disposició dels usuaris dispensadors de gel hidroalcohòlic a l'entrada i sortida de l'equipament. A més, i tenint en compte que es tracta d'un espai tancat, l'ús de mascareta és obligatori. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació