Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

Les mascaretes seran obligatòries en espais públics a partir d'aquest dijous

La mesura s'haurà de complir a partir dels 6 anys i sempre que no es pugui mantenir la distància social

Redacció 20 de maig de 2020 a les 08:25
La mascareta serà obligatòria a partir d’aquest dijous | Adrià Costa
El govern espanyol ha publicat aquest dimecres al BOE l'ordre sobre l'obligatorietat de l'ús de les mascaretes, on concreta que se n'haurà de portar a la via pública, en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic "sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal d'almenys dos metres".

L'obligatorietat es fixa a partir dels sis anys, tot i que se'n recomana l'ús entre els tres i els cinc. Queden fora d'aquesta obligatorietat les activitats en les quals, "per la pròpia naturalesa de les mateixes", resulti incompatible el seu ús, tot i que no concreta quines. L'ordre és vigent des de demà dijous i mentre duri l'estat d'alarma i les seves pròrrogues.

Tampoc estaran obligats a portar mascareta les persones que tinguin algun tipus de dificultat respiratòria que pugui veure's agreujada pel seu ús. No n'hauran de dur tampoc aquelles persones per a les quals estigui contraindicat per motius de salut, de discapacitat o dependència.


Sense novetats sobre les franges horàries

El BOE d’aquest dimecres no fa referència, encara, al fet que els municipis d'entre 5.000 a 10.000 habitants deixin de tenir topalls per sortir a passejar o fer esport. Una mesura que al Pallars afecta els veïns del nucli urbà de Tremp i que de moment, haurà d’esperar a un nou BOE per fer-se efectiva.


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació