Dilluns, 17 de juny de 2024
residus

L'abocador supracomarcal de Fígols rep un 30% menys de residus durant l'abril

El Pallars Sobirà ha estat la comarca on més s'ha reduït la recollida amb una disminució del 45,18%

Redacció 14 de maig de 2020 a les 10:35
Un camió abocant residus a l’abocador de Fígols | CCPJ
La planta de tractament de residus sòlids urbans (RSU) de Fígols, al terme municipal de Tremp, ha rebut un 30% menys de residus durant el mes d'abril respecte a la mitjana del mateix mes dels tres anys anteriors. La planta, gestionada pel Consell Comarcal del Pallars Jussà, dona servei a les comarques del Pallars, la Val d’Aran i l'Alta Ribagorça.

El Pallars Sobirà ha estat la comarca on més s'ha reduït aquesta recollida amb una disminució del 45,18% respecte als mesos d'abril anteriors. En canvi, la comarca que menys ha notat el descens ha estat el Pallars Jussà, amb una reducció del 19,55%. L'Alta Ribagorça i la Val d'Aran han registrat uns descensos d'un 30,25% i un 32,36% respectivament durant el mateix mes.


El descens ja es va començar a detectar al mes de març, amb una reducció de les aportacions de residus del 25,59% respecte a la mitjana. El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, explica que la reducció dels residus i l'adaptació dels horaris de recollida han permès fer torns entre els treballadors a la comarca i evitar al màxim la seva exposició al coronavirus.

Mullol afegeix que una de les possibles causes d'aquesta davallada és la coincidència del mes d'abril amb la Setmana Santa, un dels períodes de màxima activitat de l'hostaleria i el turisme, uns sectors que aquest any han hagut de tancar per la crisi sanitària.

Creix la recollida de paper i cartró 

La recollida de paper i cartó ha augmentat un 37,73% respecte a la mitjana del mateix mes en els tres anys anteriors i pel que fa a la recollida d'envasos ha augmentat en un 10,45%. En canvi, a recollida de vidre és l'única que ha caigut en un 13,24%.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació