Divendres, 26 d'abril de 2024
desconfinament

Tremp sancionarà els veïns que se saltin les mesures de desconfinament

L'ajuntament constata un “relaxament” de la ciutadania i crida a respectar les normes per evitar un rebrot de la Covid-19

Jordi Ubach Llorens 6 de maig de 2020 a les 17:57
Infants jugant a la zona de l’Estació de Tremp durant el desconfinament | Jordi Ubach
L’Ajuntament de Tremp sancionarà els veïns que incompleixin amb les mesures de desconfinament dictaminades pel govern espanyol. L’alcaldessa del municipi, Maria Pilar Cases, ha explicat al programa Tremp al Dia de Ràdio Tremp que el consistori ha constatat un “relaxament” de la ciutadania a partir del passat dilluns, si bé ha reconegut que durant el cap de setmana les primeres sortides es van fer de manera ordenada.

Per aquest motiu, l’alcaldessa ha anunciat que la Policia Local deixarà la tasca “divulgativa” que ha realitzat fins ara per “començar a sancionar”. Cases ha recordat que no es pot passejar en grup ni realitzar trobades, ja siguin d’adults o d’infants. “Hem detectat adults, parelles, que es troben, fan grup i xerren com si no passés res”, ha relatat la batllessa, que també ha lamentat que hi ha grups de joves que queden en un punt i es desplacen junts per la ciutat.


L’alcaldessa també ha recordat que els infants han de sortir de casa acompanyats d'un sol adult, no dels dos pares com s’ha pogut veure en molts casos, i que els nens i nenes no poden passejar sols. Pel que fa a la pràctica esportiva, Cases ha recordat que no està permès sortir en grup i que s’ha de realitzar un sol cop al dia, amb l’excepció dels esportistes professionals que acreditin la seva condició.

Cases també ha recordat a la gent que té símptomes o que ha estat en contacte amb algun cas positiu que no surti de casa i que compleixi la quarantena. Finalment, Maria Pilar Cases ha demanat “responsabilitat” i “un últim esforç” a la població, a qui emplaça a seguir complint les normes dels experts per evitar un rebrot de Covid-19. “Estem controlant la situació, però el virus no ha deixat d’existir, la malaltia no ha marxat”, ha sentenciat.

 Escolta l’entrevista sencera sota aquestes línies:

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació