Dijous, 25 d'abril de 2024
educació

El Ministeri d'Educació preveu reduir les classes a la meitat el curs que ve

La ministra Isabel Celaá diu que si no hi ha vacuna s’hauran de compaginar la docència presencial i la telemàtica

Redacció 5 de maig de 2020 a les 09:04
Una aula buida, en imatge d'arxiu | Europa Press
La ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, ha anunciat que les classes hauran de reduir la xifra d’alumnes a la meitat al proper curs 2020-2021, amb un màxim de 15 per aula, si abans no arriba la vacuna contra el coronavirus. En aquest supòsit, s’hauria de compaginar la docència presencial i la telemàtica.

"És en el que estem treballant. Si no hi ha remei, els centres hauran d'estar a la meitat de la seva capacitat. I això obligarà a una part dels alumnes a treballar presencialment i l’altra, telemàticament”, apunta la ministra, que no ha aclarit però si hi haurà un pla de conciliació per aquells pares que hagin de deixar els seus fills a casa. 

Celáa ha explicat que aquesta mesura ja està contemplada en la fase 2 de desescalada del govern espanyol, prevista per a finals de maig i que ja afectaria els estudiants de segon curs de batxillerat i quart de secundària, que tornarien a les classes per fer repàs. 

Així, el Ministeri d'Educació preveu que hi hagi un màxim de 15 alumnes per aula de cara a final de curs i avaluarà amb les comunitats autònomes si aquesta xifra pot ser superior o s'ha de quedar igual en el proper curs escolar. En el cas de Catalunya, amb la normativa a la mà, el màxim quedaria als 12 alumnes a primària i als 14 a secundària. El Ministeri, igual que la ministra, constata que si cal mantenir la distància social, no serà possible que hi hagi 30 estudiants per aula. 

En declaracions a una entrevista a El Heraldo de Aragón, la ministra s'ha mostrat taxativa a l'hora de combatre el coronavirus a les aules, assegurant que, si no hi ha vacuna, l'única manera efectiva "és el confinament". "Si tots els nens van a la vegada a l'escola, no podem assegurar el distanciament social", ha reblat.


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació