Dissabte, 27 d'abril de 2024
carreteres

L'Ajuntament de Baix Pallars realitza una actuació provisional a la carretera de Peramea

L'estat del tram malmès, agreujat pel darrer episodi de pluges, ha obligat el consistori a reparar-lo per evitar mals majors

Tomàs Garcia Espot 2 de maig de 2020 a les 10:41
La carretera de Peramea és la més transitada del municpi i una important via d'accés als altres pobles del terme | Ajuntament Baix Pallars
L'Ajuntament de Baix Pallars va realitzar dijous una actuació provisional en un tram de la carretera de Peramea, que uneix aquest nucli amb la població de Gerri de la Sal. Les pluges dels dies anteriors havien agravat les diverses escletxes del tram afectat, motiu pel qual es va procedir a reparar-lo amb urgència i així evitar un possible "mal desenllaç".  

En declaracions a Pallars Digital, l'alcaldessa de Baix Pallars, Anna Sentinella, explica que s'ha demanat opinió a un tècnic de la Diputació de Lleida per elaborar una proposta executiva i un pressupost per una solució el "màxim definitiva". Assegura, però, que ara per ara encara no es podran iniciar les obres, ja que "caldrà un finançament que de moment no tenim". 

Fotografia del tram malmès i deteriorat a causa de les últimes pluges Foto: Ajuntament


Una carretera imprescindible 

L'urgència de l'actuació es deu, per una banda a la importància de la carretera de Peramea, la més transitada del municipi, ja que connecta tant amb la Vall Fosca com amb els pobles del Pla de Corts, com ara Bretui, Montcortés o Peracalç. A més, és una important via de pas per als ramats provinents dels altres pobles del terme.

Per altra banda, aquest no és l'únic tram de la carretera malmés, però sí "el més preocupant", tal com assegura Sentinella. Segons l'alcaldessa, ja va s'hi van realitzar obres fa poc més d'un any, durant el mandat de l'anterior ajuntament, però l'actuació "no ha donat resultats". 

Municipi extens, moltes carreteres i pocs recursos

Sentinella destaca la gran extensió del municipi de Baix Pallars, així com les múltiples carreteres del terme. "El mantiment d'aquestes, reconeix, no pot ser assumit per l'ajuntament, ja que no disposa de suficients recursos". En aquest sentit assegura que "necessitaríem una resposta per part de la Diputació i la Generalitat per discutir la qüestió de la titularitat d'aquestes vies". 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació