Dijous, 25 d'abril de 2024
gastronomia

Els productors del Parc Natural de l'Alt Pirineu reben més de 500 comandes en dos setmanes

La campanya 'Del Parc al plat’ es va crear per oferir els seus productes durant l'emergència sanitària

Jordi Ubach Llorens 23 d'abril de 2020 a les 11:51
Cistella de productes del Parc Natural de l’Alt Pirineu | PNAP
Els productors del Parc Natural de l’Alt Pirineu han rebut un total de 505 comandes d'ençà que es va posar en marxa la campanya Del Parc al plat, ara fa dos setmanes. Les primeres cistelles -una vuitantena- ja van arribar la setmana passada als seus destinataris i aquesta setmana el ritme de vendes ha augmentat considerablement fins superar el mig miler de comandes.

Un dels motius d’aquest notable increment de les comandes, segons el director del Parc, Marc Garriga, és que el Telenotícies de TV3 en fes esment en horari de màxima audiència el passat diumenge al vespre. Aquest allau de visites, explica Garriga, va col·lapsar el servidor del web, deixant-lo inoperatiu durant unes hores. Un cop recuperada la incidència, les comandes no s’han aturat i en molts casos, fins i tot, els productors han superat les vendes habituals.


Garriga i els productors estan “molt contents” per l’èxit de la iniciativa i asseguren que algunes explotacions s’estan quedant, fins i tot, sense estoc. Garriga explica que els productors han salvat “amb escreix” una campanya de Setmana Santa que s’encarava amb previsions força pessimistes. Segons el director del Parc, ara cal que els productors s’associïn per donar continuïtat al projecte. 

Aquesta iniciativa, que compta amb el suport del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, es va crear per fer front a la davallada de vendes que pateix aquest sector derivada de l'emergència sanitària del coronavirus. La iniciativa vol donar oxigen al sector agroalimentari, que ha vist disminuir notablement els seus ingressos amb el tancament de bars, restaurants, i mercats. La iniciativa posa a disposició del públic cistelles amb productes del parc, com ara carn, formatge, vi, cervesa, infusions o embotits.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació