1 de 10
os bru

L'atac d'un altre os s'apunta com a possible causa de la mort de Cachou

El plantígrad també s'hauria estimbat per un precipici d'uns 40 metres segons els resultats de la necròpsia

Pla de detall del moment de la necròpsia a l'os Cachou | Conselh Generau d'Aran
per Redacció, 14 d'abril de 2020 a les 16:50 |
Els primers resultats de la necròpsia de l'os Cachou, trobat mort el passat dijous en un indret de difícil accés de la Val d’Aran, apunten a "una agressió produïda molt probablement per un altre os i una posterior caiguda d'uns 40 metres per un terreny molt abrupte". Són les conclusions preliminars de la necròpsia del Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge de la UAB i l'acta de recollida del cadàver.

Durant l'examen de la necròpsia s'ha pogut constatar que l'animal presentava "ferides perforants amb hemorràgies al costat esquerre del cap (per sota de l'orella i coll proximal), que corresponien a ferides ante mortem". En tractar-se d'un mascle adult, es dedueix que només un altre os pot causar-li aquestes lesions, segons indica l'informe.Segons ha comunicat el Conselh Generau d'Aran l'os mostrava "un bon estat corporal i no s'ha observat cap lesió macroscòpica ni òrgan vital alterat". Malgrat això, es realitzaran proves complementàries per a descartar causes infecto-contagioses i altres. Des del Conselh s’indica que atesa la situació actual, els laboratoris no treballen al ritme habitual i els resultats de les analítiques poden tardar “algunes setmanes”. Serà amb aquests resultats quan s'elaborarà l'informe complet de la necròpsia.


Cachou, un mascle de sis anys, feia un mes i mig que havia abandonat la cova d'hibernació, i s'havia mogut per Mijaran, França i el Baish Aran. Al cap d’unes hores del decés, l’entitat ecologista Ipcena va lamentar la mort de l’os Cachou i va reclamar “transparència” sobre les seves causes.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació